V pritličju Tomosovega bloka bodo danes obujali spomine na Tomos

Ekipa Avtomatik delovišča je v polnem zagonu. Poleg razstave z naslovom Katera vprašanja zastavlja oblikovanje, ki si jo lahko ogledate do petka, drevi začenjajo še s ciklom filmskih večerov, poimenovan Tricikel spominov.

Drevi ob 19. uri bo v pritličju Tomosovega bloka projekcija 
dokumentarca Tomos: Narejeno v Jugoslaviji.
Drevi ob 19. uri bo v pritličju Tomosovega bloka projekcija dokumentarca Tomos: Narejeno v Jugoslaviji. 

KOPER > “Glede na to, da se Avtomatik delovišče nahaja v pritličju Tomosovega bloka, se nam je zdelo najprimernejše, da prvi cikel dokumentarnih filmov otvorimo s filmom Tomos: Narejeno v Jugoslaviji. Sledili mu bosta še zgodbi, ki se prav tako navezujeta na naš prostor in sicer dokumentarna filma: Delamaris in Trst, Jugoslavija,” pravi Tina Cotič.

Projekcije, ki so soorganizirane v sodelovanju s koprsko Pedagoško fakulteto, se bodo začele ob 19. uri, sledil pa bo tudi pogovor z avtorji. Drevi bosta tako o dokumentarcu Tomos: Narejeno v Jugoslaviji, ki je nastal v koprodukciji regionalnega RTV centra TV Koper - Capodistria in v sodelovanju z Društvom Tomos, spregovorila njegova avtorica Nataša Mihelič in režiser Peter Leban.

Delamaris je bil izolski gospodarski paradni konj. Njegove delavke pa so prejemale višjo plačo od tistih v Mehanu.

Prihodnjo sredo bo sledila projekcija še enega dokumentarnega filma, ki je nastal pod okriljem koprskega regionalnega RTV centra Delamaris. V njem je novinarka Claudia Raspolič zajela več kot stoletno zgodovino nekdanjega izolskega gospodarskega paradnega konja, čigar proizvodnja se je leta 2014 preselila v Pivko. 4. marca pa sledi še projekcija zelo odmevnega dokumentarnega filma Trst, Jugoslavija, v katerem je avtorica Wendy D'Ercole spregovorila o zlati dobi tržaške trgovine.

Wendy D'Ercole se je poglobila v nakupovalni fenomen na Ponterossu v 70. in 80. letih minulega stoletja.

V pritličju Tomosovega bloka je do petka na ogled sicer še razstava, poimenovana Katera vprašanja zastavlja oblikovanje, ki je rezultat trimesečnega seminarja na oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, v katerem so sodelovali študenti 2. stopnje 1. letnika industrijskega oblikovanja.

Jutri ob 20. uri bo tudi predavanje Žige Godina, na katerem bo postregel s številnimi uporabnimi informacijami glede zbiranja zagonskega denarja na crowdfunding platformah.

V soboto ob 16. uri pa se bo v živo iz Tomosovega bloka oglasil tudi spletni radio Nor.

Več o konceptu delovanja Avtomatik delovišča lahko preberete: “Koper ni mrtev, ampak samo zaspan”


Najbolj brano