Gorenjci na vrhu zamenjali Kraševce

Balinarji Agorchem Hrasta so s sobotnim porazom v Škofji Loki sestopili z vrha superligaške lestvice. Z zmago v bistriškem derbiju so se na tretjem mestu utaborile Zabiče.

Koprski balinarji so v soboto gladko zmagali na Belem Križu.
Koprski balinarji so v soboto gladko zmagali na Belem Križu. 

Upanje na zmago v Škofji Loki je za kobjeglavsko zasedbo splahnelo že po uvodni tretjini sobotne tekme, v kateri so branilci naslova povedli z 8:0. Agrochem Hrast je do sape prišel šele v tehničnih disciplinah in z zmagami Marka Švare in Gregorja Severja v natančnem zbijanju ter štafete Erik Petrič-Jaka Štremfel znižal na 11:7. Toda v zadnjih klasičnih igrah je Trata ponovno unovčila prednost domačega terena.

Podoben scenarij se ni posrečil Bistričanom, ki so v pravi poslastici klonili proti Zabičam. V zelo izenačenem obračunu, v katerem je ponovno blestel domačin Martin Zdauc, so Zabiče po zaslugi zmage v štafeti povedle z 10:8, v končnici pa so o zmagovalcu odločale malenkosti. Simon Možina je sicer zgrešil zadnjo kroglo za točko gostujoče dvojice, a sta bili na sosednjih igriščih uspešni trojka ter dvojica Anton Maljevac-Slavko Dolgan in pomembne zmage v boju za tretje mesto so se razveselile Zabiče.

Dve dragoceni točki v boju za končnico si je v domači dvorani zagotovila Skala, ki se je znesla nad Postojnčani. Brata Gašper in Matija Povh sta bila razpoložena v hitrostnem zbijanju, končno zmago zelo prepričljivih Sežancev pa sta že v natančnem zbijanju potrdila Peter Ravbar in Gašper Kraševec.

Presenetljivo visoko zmago so v istrskem obračunu na Belem Križu zabeležili Koprčani, ki so povsem nadigrali Aikea Anteno, zadnjeuvrščena Košana pa po trinajstem porazu v sezoni še naprej ostaja na točkovni ničli.

Rezultati

Superliga, 13. krog: Trata : Agrochem Hrast 17:9, Ilirska Bistrica : Zabiče 12:14, Skala : Postojna 22:4, Košana : Krim 6:20, Aikea Antena : Marjetica Koper 4:22.

Vrstni red: Trata in Agrochem Hrast 22, Zabiče 17, Skala in Ilirska Bistrica 14, Krim 13, Postojna 11, Marjetica Koper 9, Aikea Antena 8, Košana brez točk.


Najbolj brano