Niso prišli turisti, pač pa kriminalisti

Pridržanje Gašparja Gašparja Mišiča, direktorja Javnega podjetja Okolje Piran in enega bolj razvpitih gospodarstvenikov Istre odmeva po vsej Sloveniji. Družbi Hoteli Palace Portorož naj bi pridobil za 3,2 milijona evrov premoženjske koristi in za natanko takšen znesek naj bi oškodoval piransko občino, ustanoviteljico Okolja Piran. Mišič se je danes znašel v situaciji, ki je zagotovo ni pričakoval, saj je podpis pogodbe z družbo Hoteli Palace Portorož pospremil z besedami, da gre za izjemno razvojno priložnost, ki bo polepšala Portorož in nenazadnje privabila še več petičnih turistov. In vendar je prav ta pogodba, ta “izjemna razvojna priložnost”, k njemu pritegnila kriminaliste in ne turistov.

V njegovo pisarno so v zgodnjem jutru stopili preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, mu odvzeli telefon ter se v njegovi prisotnosti lotili pregledovanja dokumentacije, povezane s sumljivim poslom. Sočasno so se odpravili še v piransko občino, hotel Kempinski in tudi v prostore Krajevne skupnosti Portorož. Kaj bodo odkrili, bodo razkrili, ko bodo sume, ki so jih popeljali v Piran in Portorož, tudi utemeljili. Medtem ko čakamo, kaj bo doletelo Gašparja Gašparja Mišiča, pa lahko ugotovimo, da opozorila civilne iniciative in članov Gibanja za občino Piran niso bila iz trte zvita. In da se čiščenje morebitnega umazanega perila ni začelo na pobudo piranskega župana Đenia Zadkovića, ki je danes svoj telefon kar izklopil, temveč na pobudo tistih, s katerimi se je po volitvah razšel in so mu že leto dni očitali, da za manj korupcije v občini stori bore malo ali pa sploh nič.

In vendar je prav ta pogodba, ta “izjemna razvojna priložnost”, v Piran pritegnila kriminaliste in ne turistov.

Hoteli Palace Portorož naj bi po pogodbi za najem centralnega dela portoroške plaže plačali 18.402 evra na leto in to bi počeli prihodnjih 20 let. Mišič je posel upravičeval tudi s tem, da bo morala družba v urejanje plaže vložiti 350.000 evrov, in v tem izračunu se je kar izgubilo dejstvo, da je oddajanje ležalnikov in senčnikov na tej plaži javnemu podjetju Okolje Piran, ki jo je do letošnjega januarja upravljalo, prineslo 180.000 evrov dobička. Kateremu se je odpovedalo. Bo znal Mišič prepričljivo pojasniti svoje poteze, ki so jim pritrdili tudi nadzorniki Okolja Piran? Njegov odvetnik se bo zagotovo potrudil.


Preberite še


Najbolj brano