Zvezde podpirajo domače smučarje

Tradicionalno smučarsko tekmovanje in druženje v podporo slovenskim smučarjem, ki bodo čez dobra dva tedna tekmovali na 59. Pokalu Vitranc, je v Kranjsko Goro tudi letos privabilo rekordno število slovenskih estradnikov. Na smučišču Podles so se pomerili v veleslalomu, predvsem pa so dan izkoristili za druženje.

Lado Leskovar ne gre nikamor brez rdečega šala.
Lado Leskovar ne gre nikamor brez rdečega šala. 

KRANJSKA GORA > V vlogi smučarskega trenerja je tekmovalce na progo pripravil nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž. Med tekmovalci so bili nekateri stari znanci, ki so že lani stali na stopničkah najboljših, med njimi slovenski Joe Cocker Daniel Rampre in Tomaž Kozlevčar iz zasedbe New Swing Quartet. Na belih strminah sta se letos najbolje znašla člana skupine Zvita feltna, Matic Leban in Blaž Gec, ki sta osvojila prvo in drugo mesto. Najboljši čas in prvo mesto v ženskem veleslalomu je osvojila članica Perpetuum Jazzille Bojana Bergant.

Kljub pripravam na 30. obletnico skupine Orlek, si je Mitja Tori vzel čas za športno druženje. Manjkal ni niti Grega Skočir, frontman skupine Big Foot Mama, ki pravi, da je slog njegovega smučanja “umirjen, eleganten in neprepoznaven.”

Vili Resnik je prišel s svojim bobnarjem Mirom Hodžo in prvim obrazom skupine Mambo Kings Alešem Bartolom, ki je povedal, da najraje smuča na domačih smučiščih. Druženja se je udeležil tudi Lado Leskovar, ikona slovenske glasbe, ki se v veleslalomu sicer ni preizkusil.

Med količki so spretno vijugali mladi rockerji Jaka Ažman, Dejan Macura, Jaka Peterka in Blaž Horvat, člani skupine Imset. Ob bok smučarjem so se pogumno postavili nekateri deskarji, tudi kitarist folk skupine Noreia Gašper Šinkovec in Klemen Krajnc iz skupine Aaven. V spustu med količki se je preizkusil Črt Birsa, pa akrobata Filip in Blaž iz F&B Acrobatics. Med udeleženci niso manjkale niti simpatične navijačice, izstopali sta Karmen Klinc iz skupine Rock Partyzani in Saša Zagorc iz skupine Hellcats. Navijal je Omar Naber, čeprav pravi, da mu je bolj pri srcu poletni čas in da je “morski” človek.

Nekateri so se toliko opogumili, da so se po smučišču spustili kar s sanmi. Med njimi Domen Kumer in Damjan Murko.


Najbolj brano