Na voljo je 316.000 evrov

LAS Vipavska dolina je objavila dva poziva za izbor projektov za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja v ajdovski in vipavski občini. Na voljo je skupno 316.000 evrov.

LAS Vipavska dolina do 27. marca zbira predloge projektov.  Foto: Leo Caharija
LAS Vipavska dolina do 27. marca zbira predloge projektov.  Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Oba javna poziva bosta odprta do 27. marca, na obeh lahko s predlogi projektov kandidirajo člani LAS Vipavska dolina in tudi ostale pravne ter fizične osebe s sedežem oziroma stalnim prebivališčem v ajdovski oziroma vipavski občini. Projekti se lahko izvajajo le na območju občin Ajdovščina in Vipava.

Izbrani projekti bodo sofinancirani z denarjem ukrepa LEADER v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Kot so pojasnili v Razvojni agenciji Rod, vodilni partnerki LAS Vipavska dolina, sta oba poziva, tako za standardne kot za manjše projekte, namenjena naboru projektov, ki bodo prispevali k uresničevanju razvojnih ciljev iz Strategije lokalnega razvoja na območju občin Ajdovščina in Vipava.

“Pri standardnih projektih pričakujemo zlasti predloge aktivnosti, ki bodo prispevale k ustvarjanju delovnih mest in izboljšanju kakovosti bivanja, povečale aktivacijo ranljivih skupin in pripomogle k varstvu okolja ter ohranjanju narave,” je pojasnila koordinatorka projektov v RRA Rod Suzana Žvokelj Ferjančič.

V tem sklopu gre predvsem za večje projekte, ki lahko kandidirajo za pridobitev nepovratnega denarja v višini med 25.000 in 150.000 evrov. “Na pozivu za manjše projekte se po večini pričakuje projekte neprofitnih organizacij, saj gre tu za omejitev dovoljene višine upravičenih stroškov, ki znaša 5000 evrov,” je še dodala koordinatorka projektov. Za standardne projekte je na razpisu na voljo 266.000 evrov, za manjše pa 50.000 evrov.


Najbolj brano