Umrl je Miha Jezeršek

Včeraj se je poslovil Miha Jezeršek, dolgoletni ravnatelj hrpeljske osnovne šole, začetnik in dolgoletni prvi mož hrpeljskega rokometa. Pogreb bo v ponedeljek ob 15. uri na pokopališču v Hrpeljah. V ponedeljek od 8. ure dalje bo v sejni sobi občine odprta tudi žalna knjiga.

Miha Jezeršek Foto: Lea Kalc Furlanič
Miha Jezeršek Foto: Lea Kalc Furlanič

HRPELJE > Miha Jezeršek se je rodil marca 1935, po končanem šolanju v Kamniku in Ljubljani pa je že leta 1960 prišel v Hrpelje, kjer je dobil službo profesorja geografije na osnovni šoli. Kot je sam večkrat povedal, je sprva menil, da bo ostal največ eno leto, a obrnilo se je drugače.

Postal je ravnatelj hrpeljske osnovne šole in to ostal vse do upokojitve leta 2000. V tem obdobju so šolo večkrat prenovili in povečali, zgradili so najprej telovadnico, po letu 1991 športno dvorano, ki je postala kraj velikih športnih uspehov. Tudi tem je temelje postavil prav Jezeršek.

Leta 1965 je bil pobudnik ustanovitve Rokometnega kluba Jadran, ki ga je uspešno vodil kar 38 let. Klub je v desetletjih obstoja odprl vrata številnim generacijam mladih, vzgojil je vrhunske rokometne igralce, trenerje in sodnike ter poskrbel za promocijo občine. Jezerškovo predanost športu so cenili doma in širše; bil je član predsedstva in predsednik Rokometne zveze Slovenije, član mednarodne komisije pri Rokometni zvezi Jugoslavije, član in predsednik občinske športne zveze ...

Za svoje delo je prejel številna priznanja, med drugimi državno priznanje SFRJ red zasluge za ljudstvo, zlato plaketo Rokometne zveze Slovenije, Bloudkovo plaketo za zasluge pri razvoju rokometa, pred petimi leti pa tudi zlato plaketo Občine Hrpelje-Kozina.


Najbolj brano