Znala je biti zapeljiva in komična

V 67. letu starosti je na svojem beograjskem domu umrla igralka Neda Arnerić, legenda srbskega filma. Na bogati ustvarjalni poti je ustvarila vrsto vlog. Zaslovela je kot najstnica v filmu Sanje (San) iz leta 1966, ki jo je izstrelil med zvezde, večini pa najbolj ostaja v spominu iz kultne komedije Kdo tam poje.

Neda Arnerić je leta 1980 igrala v kultnem Šijanovem  filmu Kdo  tam poje (Ko to tamo peva); ob njej 
Dragan Nikolić in Slavko Štimac.
Neda Arnerić je leta 1980 igrala v kultnem Šijanovem filmu Kdo tam poje (Ko to tamo peva); ob njej Dragan Nikolić in Slavko Štimac.  

BEOGRAD > Neda Arnerić, 15. julija 1953 rojena v Knjaževcu, se je s 16 leti vpisala na Akademijo za gledališče, film, radio in televizijo, a študija ni dokončala. Tedaj je bilo študentom prvega in drugega letnika namreč prepovedano igranje v filmih in gledališču, sama pa je dobivala številne ponudbe, ki jih ni mogla odkloniti.

Leta 1980 je na Filozofski fakulteti v Beogradu diplomirala iz umetnostne zgodovine, saj so starši vztrajali, da mora pridobiti akademsko izobrazbo. Že od otroštva so jo zanimale različne oblike umetniškega ustvarjanja. Tako je obiskovala ure baleta in bila članica gledališke skupine.

Nastopila je v več kot 100 filmih. V Šijanovem Kdo tam poje je med potniki na avtobusu zbujala poželenje in botrovala komičnim prizorom. Igrala je v Užiški republiki, Sutjeski, Odpisanih, Varljivem poletju '68, svetovno popularnem Valter brani Sarajevo, ameriškem akcijskem Shaft v Afriki ... Do leta 1999 je v Beogradu imela galerijo Atrijum, bila je tudi poslanka Đinđićeve vladne Demokratske stranke.


Najbolj brano