Brez kakovosti ni zmage

Današnji obračun 12. kroga lige ABA je po pričakovanjih pripadel beograjski Crveni zvezdi, ki je v koprski Bonifiki ugnala oslabljene domačine z 90:78.

Današnji obračun 12. kroga lige ABA je po pričakovanjih pripadel 
beograjski Crveni zvezdi, ki je v koprski Bonifiki ugnala oslabljene 
domačine z 90:78. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Današnji obračun 12. kroga lige ABA je po pričakovanjih pripadel beograjski Crveni zvezdi, ki je v koprski Bonifiki ugnala oslabljene domačine z 90:78. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprčani so današnji dvoboj pričakali z dvema zmagama prednosti pred beograjskim evroligašem, ki bo očitno imel kar precej dela v boju za mesto med najboljšo četverico. Rdeče-beli, pri katerih je bil v postavi tudi dovčerajšnji tiger Marko Jagodić Kuridža, se niso obremenjevali s težavami domače zasedbe, ki sta jo kot zadnja konec tedna zapustila tudi organizator igre Žan Mark Šiško in ameriški branilec Stephen Holt. Ob premieri v vlogi glavnega trenerja na klopi Kopra Primorske Andrej Žakelj ni imel pretirano težkega dela ob izbiri prve peterke. V zapisnik je lahko vnesel imena zgolj desetih košarkarjev, med katerimi so bili tudi trije golobradci.

Kljub vsem preglavicam so se borbeni domačini spustili v odprt boj s favoriziranimi gosti. V prvih petih minutah je bil nezaustavljiv center Ivan Marinković, v zadnji minuti prve četrtine pa sta s sedmimi točkami dvorano dvignila na noge branilca Alen Hodžić in Luka Vončina, tako da je Koper Primorska na prvi odmor odšla s prednostjo 26:20. Leteči Aleksandar Lazić je v 12. minuti z atraktivnim zabijanjem povišal na 31:24, a so Beograjčani z dvanajstimi zaporednimi točkami hitro prekinili veselico na delu tribune z domačimi navijači. Za nameček sta morala po medsebojnem trku parket zapustiti okrvavljena Lazić in Marinković, do njune vrnitve na parket v 18. minuti pa je Crvena zvezda s koši Dejana Davidovca in Charlesa Jenkinsa ušla na +10 (47:34).

Koper Primorska : Crvena zvezda 78:90 (39:49)

Arena Bonifika, gledalcev 1900, sodniki: Obrknežević (Srbija), Koljenšić (Črna gora) in Zamojski (Poljska); četrtine: 26:20, 13:29, 24:21, 15:20.

Koper Primorska: Hrovat, Barič 16 (6:6), Kosi 6 (2:2), Ciani, Lazić 12 (2:1), Marinković 17 (3:1), Hodžić 7 (1:1), Dimec 8 (8:4), Nemanič, Vončina 12 (2:2). Trener: Andrej Žakelj

Crvena zvezda: Kuzmić, Čović 7 (4:3), Brown 7, Davidovac 21 (4:2), Lazić 18 (2:1), Baron 8, Dobrić, Jagodić Kuridža 2, Jenkins 7, Simanić 9 (3:2), Jovanović, Ojo 11 (1:1). Trener: Dragan Šakota.

Prosti meti: Koper Primorska 22:15, Crvena zvezda 14:9. Met za tri točke: Koper Primorska 25:9 (Lazić 3, Kosi 2, Hodžić 2, Vončina 2), Crvena zvezda 26:13 (Davidovac 5, Lazić 5, Brown 1, Jenkins 1, Simanić 1).

Osebne napake: Koper Primorska 20, Crvena zvezda 24. Skoki: Koper Primorska 18, Crvena zvezda 23.

Borbena Žakljeva ekipa je pod taktirko energičnega Nejca Bariča sredi tretje četrtine uspešno odgovorila na strelsko serijo Branka Lazića in se v 29. minuti približali na 63:66. Tako si stari lisjak na gostujoči klopi Dragan Šakota ni mogel oddahniti vse do 35. minute, ko je Davidovac z dvema trojkama ob navdušenju več sto rdeče-belih pristašev dokončno zlomil odpor izmučenih Koprčanov. “Šli smo na vse ali nič. Neizmerno sem ponosen na vse. Borili smo se do konca. Morda so nas Beograjčani malce podcenjevali. Na koncu je odločila krajša klop, svoje pa je naredilo tudi pomanjkanje izkušenj v našem moštvu,” je dogajanje pokomentiral domači kapetan Hodžić.


Komentar novinarja

Rok Maver

Padla Primorska

Primorski šport je spoznal tri velike projekte v igrah z žogo - rokometna Gold Club Lorisa Požarja in Cimos Franca Krašovca ter košarkarsko Primorsko Gregorja Vuge. Prvi in tretji sta v šport vlagala svoj denar, drugi je to počel na čelu velike delniške družbe. Prva dva sta preteklost, zadnji za zdaj še ne. Kaj druži vse tri? Impulzivnost, nepredvidljivost in tudi pomanjkanje potrpljenja. V športu brez slednjega ne gre. Košarkarsko Primorsko lahko primerjamo s košarkarsko Cedevito. Oba sta ...

Preberi več

Najbolj brano