Sežanci rutinirano do zmage, Postojnčani nerazpoloženi

Košarkarji v drugi ligi so začeli drugo polovico rednega dela tekmovanja. Portorožani so tekmo z Ljubljano preložili na 21. januarja, Sežanci so znova slavili, medtem ko je Postojna drugič zapored izgubila.

Aljaž Stopar (v skoku) je bil najboljši strelec med sežanskimi 
košarkarji.  Foto: Žiga Zidar
Aljaž Stopar (v skoku) je bil najboljši strelec med sežanskimi košarkarji.  Foto: Žiga Zidar
Mesarija Prunk : Brinox Medvode 100:69

Dvorana SŠ Srečka Kosovela, gledalcev 150 sodnika: Palčič (Maribor) in Kosmač (Idrija); četrtine - 21:15, 32:22, 19:13, 28:19.Mesarija Prunk Sežana: Cole 15 (4:3), Mugoša 11 (2:1), Jogan 11 (4:3), Zagorc 5 (2:2), Mevla 6, Bačvić 20 (7:7), Stopar 21 (4:3), Kukanja 7, Kučej 4. Trener: Teddy Delač.

SEŽANA Tudi na drugi zaporedni domači tekmi je bilo zelo hitro jasno, da bodo “mesarji” zanesljivo vknjižili nov par točk. Po Parkljih, za katere je vprašljivo, če bodo končali sezono (njihov center Jure Ličen je že prestopil k Trotom), je sežanski klub visoko premagal tudi Medvode. Trener Teddy Delač je priložnost ponudil vsem 12 igralcem v zapisniku. Odsotnost enega od nosilcev igre, Gašperja Jordana-Rojka, ki je za ekipo Ljubljane igral turnir košarke 3x3 na Kitajskem, se ni niti najmanj poznala. Gostje so držali korak z domačimi le prvih pet minut, ves preostali čas tekme pa je šlo za igro mačke z mišjo. Delač je precej več igralnih minut kot običajno namenil mladim igralcem, najbolj je svojih več kot 17 minut izkoristil Filip Mugoša z enajstimi točkami. Sicer sta strelsko izstopala Niko Bačvić in Aljaž Stopar s skupno 41 točkami. Pri gostih sta bila boljša Jure Bavdek (18 točk) in Jakob Jesih (12). RŠ, RM

Celje : Nagode Postojna 80:66

Dvorana 1. OŠ Celje, gledalcev 100 sodnika: Dremelj in Lesar (oba Ljubljana); četrtine - 24:13, 21:15, 17:21, 18:17. PVC Nagode Postojna: Kralj 2, Abram 17 (2:2), Košir 8 (2:2), Tovilović 7, Zalar 3 (1:1), Muha 2, Jakhel-Kolarević 9, Šimović 18 (9:4). Trener: Predrag Milović.

CELJE Domačo ekipo je med tednom prevzel vodja mladinskega pogona Miloš Šporar in svojo novo trenersko zadolžitev začel s prepričljivo zmago proti Postojni, ki ni imela pravih možnosti za zmago. Potek tekme je bil podoben tistemu v Sežani, saj gostje nikoli niso bili v vodstvu, izenačili pa so le dvakrat v začetku tekme. Za razliko od kraških tekmecev, ki bodo 4. januarja gostovali v Postojni in so prepričljivo vodili vso tekmo, prednost Celjanov nikoli ni bila tako visoka, da Postojnčani ne bi imeli možnosti za preobrat. Ta se je sukala pri desetih in več točkah, nekajkrat pa so torbarji prišli do sedmih točk zaostanka. V zadnjih štirih minutah je prednost domačih po koših najboljšega strelca Miloša Miljkovića (17 točk) in Marka Matijeviča (15 točk) začela občutneje naraščati. Šest domačih igralcev je doseglo ali preseglo deset točk. Pri gostih sta strelsko izstopala le Teo Šimović (18 točk) in Blaž Abram (17). Celjani so bili v izraziti premoči pod obročema s 46 skoki proti 32 gostov, ki so tudi izgubili kar 16 žog. RM


Najbolj brano