S kom proti Crveni zvezdi?

Ob 18. uri se bo v dvorani Bonifika začel dvoboj med domačo Koper Primorsko, za katero je najtežji teden v njeni kratki zgodovini, in edinim klubom iz regije, ki igra v evroligi, beograjsko Crveno zvezdo.

Nič več skupaj - Goran Jagodnik (levo) ostaja v klubu, v Koper se 
danes v dresu Crvene zvezde vrača Marko Jagodić-Kuridža (v 
sredini), Lance Harris pa je po novem član Mornarja iz Bara. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Nič več skupaj - Goran Jagodnik (levo) ostaja v klubu, v Koper se danes v dresu Crvene zvezde vrača Marko Jagodić-Kuridža (v sredini), Lance Harris pa je po novem član Mornarja iz Bara. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V petek je o finančni krizi, zaradi katere so med tednom izgubili tri nosilce igre, Lancea Harrisa, Marka Jagodića-Kuridžo in Marjana Čakaruna, in kar je morda še najhuje, tvorca uspehov trenerja Jurico Golemca, končno prišla uradna reakcija kluba. Prvič je javnost naslovil glavni vlagatelj in predsednik KK Koper Primorska Gregor Vuga, ki je zatrdil, da klub ne bo ugasnil, bo pa temeljito pocenil svojo ekipo. In napovedal, da lahko ekipo zapusti še kdo od nosilcev, pač odvisno od razpoložljivih finančnih sredstev. Ni pa povedal, zakaj je zmanjkalo denarja malo po začetku sezone, prav tako ni obelodanil imena Golemčevega naslednika. To naj bi bil Postojnčan Andrej Žakelj, dosedanji Golemčev pomočnik, ki je bil tudi zadnji trener Lastovke, preden je ta prvoligaško licenco prinesla v Koper.

Niti v Beogradu ni mirno

Sicer niti pri Crveni zvezdi ni prav mirno. Navijači so nastrojeni zoper sina predsednika kluba Filipa Čovića, med 18 klubi evrolige so Beograjčani s petimi zmagami in devetimi porazi šele 15. Tudi v ligi Aba še zdaleč niso nedotakljivi, saj imajo šest zmag in pet porazov. Dve zmagi zaostajajo za Primorsko, ki pa zanje od prejšnjega ponedeljka ni več resen tekmec. Zamenjali so že dva trenerja, saj je Milan Tomić moral oditi konec oktobra. Za mesec dni ga je zamenjal Andrija Gavrilović, potem pa je ekipo prevzel izkušeni 67-letni trener Dragan Šakota. Ta po vsem sodeč namerava prevetriti ekipo. Prvi s seznama želja - Jagodić-Kuridža - je iz Kopra že pristal na Malem Kalemegdanu. Želijo si pripeljati srbskega reprezentanta, centra Vladimirja Štimca, ki mu čez nekaj dni poteče trimesečna pogodba v Fenerbahčeju. Tretji s seznama je organizator igre Kevin Punter, ki pri atenskem Olimpiyacosu zelo malo igra. To pa pomeni verjeten odhod dveh Američanov in Senegalca (Michael Ojo, Derrick Brown, Mouhammad Faye) in morda tudi Grka Stratosa Perperogluja.

Žan Mark Šiško bo zelo verjetno novoletno darilo za enega od evroligašev

“Normalna” Primorska bi glede na zapisano imela lepo možnost v svoji dvorani zrušiti tudi Crveno zvezdo (po superpokalu še drugič letos), ki je po polovici sezone izven mest, ki peljejo v končnico lige. In le prvak lige Aba lahko (še zadnjič neposredno) napreduje v evroligo. Crvena zvezda je koprski klub videla kot eno resnih ovir na poti v končnico, zdaj pa je vse drugače. Zmagovalec današnje tekme je znan vnaprej.

Šiška si želi nemški evroligaš

Vprašanje je, v kakšni postavi se bo rdeče-belim zoperstavil koprski klub. Bo igral Žan Mark Šiško, ki je zaradi poškodbe predčasno končal tekmo državnega prvenstva s Hopsi, bosta na igrišču Ivan Marinković in Stephen Holt, ki je po naših podatkih tudi izrazil željo o odhodu?

Šiško bo zelo verjetno novoletno darilo za enega od evroligašev. Za organizatorja igre, ki je v Kopru izjemno napredoval, se je po naših podatkih zagrel Bayern iz Münchna, ki je v evroligi trenutno na 12. mestu. Trener je Črnogorec Dejan Radonjić, ki je med letoma 2013 in 2017 vodil Crveno zvezdo in potrebuje profil organizatorja igre, kot je Šiško. V prid prihoda Ljubljančana govori podatek, da ima trenutni play Nelson DeMarcus pogodbo do novega leta, vendar mu je ne nameravajo podaljšati.


Najbolj brano