Izjemni Zdauc premalo za branilce naslova

V obeh sobotnih obračunih devetega kroga balinarske superlige sta slavili gostujoči zasedbi. Zabiče so bile v Pivki boljše od Košane, medtem ko je škofjeloška Trata v Obrovu ugnala Ilirsko Bistrico.

Martin Zdauc iz kroga v krog 
navdušuje z nastopi v hitrostnem zbijanju. Foto: Simon Maljevac
Martin Zdauc iz kroga v krog navdušuje z nastopi v hitrostnem zbijanju. Foto: Simon Maljevac

PIVKA, OBROV > Sobotni spored balinarske superlige je bil zelo okrnjen, saj je vodilni Agrochem Hrast že preteklo nedeljo slavil v Kopru, obračuna med Krimom in Postojno ter Aikea Anteno in Skalo pa bosta šele 11. januarja. V obeh odigranih dvobojih so gostitelji ostali praznih rok.

Bistričani so se v uvodnem delu tekme kar malce ustrašili serijskih prvakov, pri katerih je s 33 točkami v igri v krog izstopal Uroš Vehar. Šele po novem izjemnem nastopu Martina Zdauca so bistriški balinarji zaigrali, kot znajo. “V prvih igrah je bilo čutiti preveč spoštovanja do gostov, kar se je poznalo tudi pri rezultatu. V hitrostnem zbijanju sem čutil, da lahko dosežem vrhunski rezultat in kar malce mi je žal dveh zgrešenih krogel,” je pojasnil Zdauc, ki je ob 50 metih zadel kar 48 krogel. Ilirska Bistrica je z zmagama Marka Jagodnika in Slavena Grgića v natančnem zbijanju izenačila na 8:8, a so Gorenjci odgovorili v štafeti, v izredno napetih zadnjih klasičnih igrah pa tudi z nekaj sreče izvlekli dragoceno zmago. “V končnici so odločale malenkosti. Bili smo zelo blizu presenečenju. Trata je izkoristila vse priložnosti, nam pa je v uteho, da smo odigrali dobro tekmo,” je dodal Zdauc. Zadnjeuvrščena Košana je koledarsko leto sklenila na ničli, čeprav je v prvi polovici dvoboja z Zabičami resno konkurirala za prve točke. Domačini so povedli s 7:3, v nadaljevanju obračuna pa so povsem popustili, kar je izkušena ekipa Zabič izkoristila in se z novo zmago utrdila na tretjem mestu lestvice.


Najbolj brano