Zadeva Marina: Jože Kojc ne priznava krivde

Na koprskem sodišču so se danes začeli predobravnavni naroki v zadevi Marina. Prvi se je o svoji krivdi izrekel Jože Kojc, ki krivde ni priznal.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Jože Kojc je po obtožbi specializiranega tožilstva ob Sergeju Racmanu, Dejanu Šurbku in Vesni Ternovec držal v rokah glavne niti dobičkonosne dejavnosti v savna klubu Marina na Ajševici.

Krivde ni priznal. Njegov odvetnik Franci Matoz med drugim predlaga, da na sojenju zaslišijo tudi vseh 413 domnevnih oškodovank. Pravi, da so se s prostitucijo ukvarjale prostovoljno in da so zaslužile velike denarne zneske. Tožilstvo obtoženim očita, da so izkoriščali njihovo socialno stisko. Odvetnik zato predlaga, da same povedo, v kakšnem socialnem položaju so, zakaj so to počele in kakšna je bila vloga obtoženih.

Odvetnik je ponovno predlagal, da sodišče obtoženemu odpravi pripor oziroma ga nadomesti s hišnim priporom.

Sodni postopek se je začel brez Sergeja Racmana, ki je še vedno nedosegljiv slovenski roki pravice. Od odprtja kluba do začetka letošnjega leta, ko so kriminalisti prekinili dobičkonosno dejavnost, se je v Marini z najstarejšo obrtjo ukvarjalo najmanj 413 prostitutk, zabeležili so najmanj 194.731 moških obiskovalcev. Z nezakonitimi posli naj bi obtoženi zaslužili 21 milijonov evrov.


Najbolj brano