Jagodić Kuridža registriran za Crveno zvezdo

Če smo do torka zvečer lahko samo ugibali, pa je vnaprej odigrana tekma državnega prvenstva s Hopsi ponudila prve odgovore, kdo od igralcev je v resnici odšel iz Kopra.

Marko Jagodić Kuridža (levo) se bo v Koper vrnil v dresu Crvene 
zvezde (desno). Foto: KK Cibona
Marko Jagodić Kuridža (levo) se bo v Koper vrnil v dresu Crvene zvezde (desno). Foto: KK Cibona

POLZELA, KOPER > Tako na Polzelo niso odšli trije nosilci igre Kopra Primorske. Zgodilo se je že, da nekateri ključni igralci na tekmah slovenskega prvenstva niso igrali ali pa so bili zgolj navedeni v zapisniku, toda tokrat treh igralcev ni bilo niti v zapisniku niti na tekmi. Očitno sporazumno so zaradi pomanjkanja denarja odšli Srb Marko Jagodić Kuridža, Američan Lance Christopher Harris in Hrvat Marjan Čakarun, ki je bil sicer že nekaj časa poškodovan oziroma lahko le ugibamo, da ni igral, ker ni dobil plačila. Izpustil je zadnje tri tekme v ligi Aba.

Odšli so

Čakarun, zadarski skočni center z mehko roko, je bil do te sezone eden ključnih igralcev, poleti pa je pogodbo podaljšal za dve leti, a je trajala le nekaj mesecev. Med omenjeno trojico je bil najdalj časa član Primorske (prišel je poleti 2017). Zanj so nekateri mediji zapisali, da je okrepil vrste madžarske Szolnoka, ki ga vodi slovenski trener Gašper Okorn, vendar boste uradno potrditev zaman iskali. Spletna stran madžarskega pokalnega prvaka in udeleženca evropskih tekmovanj pod taktirko Fibe, čeprav se je treba na njej znajti brez znanja madžarščine, tega še ne potrjuje. Počakati bo treba, da bo najprej odhod uradno potrdil koprski klub.

Hopsi Polzela : Koper Primorska 85:84

Dvorana ŠD Polzela, gledalcev 200 sodniki: Zupančič (Ljubljana), Gajšek (Podčetrtek), Smrekar (Nova Gorica); četrtine - 17:20, 25:27, 24:14, 19:23.

Hopsi Polzela: Collins 12, Copot 8 (2:0), Vašl 12, Fowler 19, Atanacković 19 (2:1), Morina 7, Vasilić 8 (2:2). Trener: Boštjan Kuhar.

Koper Primorska: Holt 25 (2:2), Lazić 9 (2:2), Marinković 15 (1:1), Šiško 4 (2:2), Barič 4, Hodžić 6 (1:1), Dimec 13 (2:1), Vončina 8. Trener. Jurica Golemac. Osebne napake: Hopsi 18, Koper 16; prosti meti: Hopsi 6:3, Koper 10:9; trojke: Hopsi 28:12, Koper 25:9 (Holt 5, Vončina 2, Hodžić, Lazić po 1).

Enako velja za odhod Jagodić-Kuridže v Crveno zvezdo. Srbski krilni center je v Koper prišel junija lani. Po indeksu učinka je drugi najboljši igralec prvega dela lige Aba, s poprečjem 13,6 točke, 8 skokov in 2,6 asistence. Bil je igralec tekme na superpokalu v Zagrebu, ko je Koper Primorska prvič presenetila košarkarsko regijo in izločila beograjsko Crveno zvezdo. Praktično ni več nobenega dvoma, da je v torek podpisal dveletno pogodbo prav s Crveno zvezdo. Pojavil se je izpis iz registra, ki dokazuje, da ga je Košarkarska zveza Srbije že registrirala. Seveda uradne potrditve iz Zvezde ni, srbski portali napovedujejo, da se bo (je) to zgodilo po sinočnji tekmi evrolige med Cskajem in Crveno zvezdo. A kot zapisano - najprej mora odhod potrditi Primorska.

Tudi Harris, ki je bil s Chalonom francoski prvak leta 2017, je dobil izpisnico in si išče nove delodajalce. Ameriški veteran je tudi prišel poleti 2018, bil je najboljši strelec moštva s povprečjem 18,6 točke na tekmo.

Poraz na Polzeli

Koper Primorska je na Polzeli v 13. krogu prve SKL doživela prvi poraz v prvenstvu, sicer le za točko. Dodaten udarec je bila poškodba četrtega člana udarne peterke Žan Marka Šiška. Domači košarkarji so povedli v tretji četrtini, vendar so si gostje pred zadnjimi desetimi minutami pripravili izhodišče za preobrat. Ta jim je skoraj uspel, saj so hitro prišli do prednosti in jo imeli vse do minute in pol pred koncem. Takrat je bilo na semaforju 80:84, toda nato sta za veselje pri domačih poskrbela najprej Simo Atanacković s košem, deset sekund pred koncem pa še Nathaniel Fowler s trojko, na drugi strani sta bila neuspešna Aleksandar Lazić in Ivan Marinković.


Najbolj brano