FOTO: Spet množično na “karočke”

Včeraj je Gorica spet postala romarski kraj. Ne sicer čisto pravi, z versko vsebino, pač pa je staro in mlado tja znova, kot je v navadi v minulih desetletjih, romalo iz zabavnega, pa tudi čisto nostalgičnega razloga. Na Andrejev sejem.

 Foto: Pierluigi Bumbaca
Foto: Pierluigi Bumbaca

GORICA > Včeraj, na zadnji novembrski dan, so center mesta znova zasedli kramarji, preko 200 jih je bilo, ob njih pa še kakšnih 70 vrtiljakov in podobnih večjih ali manjših mehaničnih atrakcij, iger, hiš strahov ...

Tradicionalni Andrejev sejem je seveda privabil na tisoče Goričanov in okoličanov, ogromno tudi s slovenske strani meje, še največ včeraj, na dan odprtja, ko jim je bilo vreme bolj naklonjeno kot danes.

Sejmarji se jutri zvečer poslavljajo, do prihodnje nedelje pa bodo v veselje in zabavo ostali “karočke”, “avtoškontro” in druga prizorišča. Med sejmom so med drugim v prostorih nekdanje slaščičarne De Rocco ponovno priredili Razstavo in pokušnjo vin.

Andrejev sejem je uvod v decembrsko dogajanje v Gorici, kjer so ga v petek zvečer začeli s prižigom lučk na novoletni jelki.

V Novi Gorici pa se bo veseli december s prižigom lučk in odprtjem drsališča začel v sredo ob 17. uri, ko bodo med drugim za otroke godli Čuki. Naslednji večji dogodek pa bo tradicionalni knjižni sejem in festival Knjige pod jelkami sredi decembra.


Najbolj brano