Veselin Vujović ni več selektor Slovenije

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji seji soglasno sklenilo, da prekine pogodbo o sodelovanju s selektorjem moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem, ki je na klopi naše reprezentančne selekcije sedel od maja leta 2015.

Veselin Vujović Foto: Tomaž Primožič/FPA
Veselin Vujović Foto: Tomaž Primožič/FPA

SLOVENIJA > Rokometna zveza Slovenije Veselinu Vujoviću priznava, da je pod njegovo taktirko moška članska reprezentanca dosegla sijajne rezultate, od tretjega mesta na svetovnem prvenstvu 2017 do šestega mesta na olimpijskih igrah 2016 in osmega mesta na evropskem prvenstvu 2018, pri tem pa je močno razširil igralski kader.

“Po več kot štiriletnem odličnem sodelovanju je v zadnjem času postopoma začelo prihajati do zasičenja znotraj reprezentance, ki bi lahko pomenilo pomembno omejitev in preveliko tveganje za prihajajoče prvenstvo in ostale nastope reprezentance,” so danes sporočili iz Rokometne zveze Slovenije. NJeno predsedstvo je tako ocenilo, da “je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bi naj ohranile slovenski rokomet na dosedanjem visokem nivoju”.

Novega selektorja bodo izbrali do sredine decembra

Vujoviću se zahvaljujejo za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želijo veliko sreče in uspehov na njegovi nadaljnji trenerski poti. “Nobenega dvoma ni, da se je Veselin Vujović kot selektor slovenske reprezentance z zlatimi črkami vpisal v zgodovino slovenskega rokometa,” so še zapisali.

Novega selektorja moške članske reprezentance bodo izbrali do sredine decembra. “Časa sicer ni veliko, a verjamemo, da ga bo dovolj, da najdemo kvalitetno in ustrezno rešitev. Do sredine decembra bo predsedstvo, ki je v zadnjih devetih letih zamenjalo samo dva selektorja, skladno s postopki RZS, izbralo novo ime,” pravi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac.

Vujović: “Bilo mi je v čast in ponos biti slovenski selektor”

“Bilo mi je v čast in ponos biti slovenski selektor,” je za makedonski portal g-sport.mk, ki so ga povzeli številni slovenski mediji, dejal zdaj že nekdanji selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović.

“Nisem več selektor Slovenije. Ne vem, kaj bo pisalo v uradnem sporočilu, ampak moj odnos do igralca med minuto odmora je sprožil odpor nekaterih reprezentantov,” je za omenjeni makedonski medij povedal Vujović in dodal: “Pripeljali so me zaradi karakterja, zdaj jih pa moti.”


Najbolj brano