Skala v derbiju trdnejša od Hrasta

Kraški derbi v Sežani je postregel z odlično igro domače Skale, ki je gostujočem Hrastu prizadejala prvi poraz. Med primorskimi superligaši so se zmage veselili še Bistričani in Postojnčani.

Kraški balinarski derbi v Sežani
Kraški balinarski derbi v Sežani 

Tekmo v dvorani Darka Guština v Sežani sta kraška superligaša pričakala z mešanimi občutki. Kobjeglavci so v 4. krogu visoko premagali škofjeloško Trato, Sežanci pa so brez pravega odpora klonili v Postojni. A se je znova izkazalo, da so sosedski derbiji poglavje zase. Po izenačenem začetku je Skala prestavila v najvišjo predstavo ter z zmagami Gašperja in Matije Povha v hitrostnem zbijanju ter Petra Ravbarja in Gašperja Kraševca v natančnem zbijanju pobegnila na 12:4. Gostje so si malo opomogli po zmagi štafete Erik Petrič-Jaka Štremfel, a ob odličnih domačinih niso imeli realnih možnosti za preobrat. Sežanci so v klasičnih igrah izkoristili prednost domačega terena in še povišali svojo prednost, tako da so se morali balinarji Hrasta sprijazniti s prvim letošnjim porazom, ki pa jih ni stal vodilnega položaja.

Zabiče so po pričakovanem porazu v Škofji Loki zdrsnile z drugega na sedmo mesto, kar zgovorno priča o izenačenosti lige. Korak z vrhom lestvice so ujeli Bistričani, ki so v dvoboju novincev v ligi tesno premagali Koprčane. Slednji so z boljšim izkupičkom v tehničnih disciplinah kljub novi odlični predstavi Martina Zdauca v hitrostnem zbijanju s 45 točkami, pred zadnjim delom tekme celo vodili, a se jim končnica dvoboja ni posrečila. Odločala je igra dvojic, v kateri sta Zdauc in Robert Bašič na koncu vendarle zlomila odpor gostujočih veteranov Dmitra Vujanića in Gracijana Brčiča za končnih 14:12.

Druga polovica dvoboja se je povsem ponesrečila Portorožanom, ki so na domačem balinišču proti ljubljanskemu Krimu povedli z 9:3, nato pa doživeli popoln kolaps in do konca dvoboja vpisali ničlo. Še peti prepričljiv poraz so vpisali Košanci, čeprav je po prvi tretjini obračuna kazalo, da bi znal biti obračun proti Postojni zelo izenačen, a so razpoloženi torbarji slednjič prišli do prve zmage v gosteh.


Najbolj brano