V Beogradu potekal že 50. protivladni protest

V Beogradu je v soboto potekal že 50. protivladni protest pod geslom Eden od petih milijonov. Protestniki so se zbrali pred tamkajšnjo filozofsko fakulteto in se sprehodili po mestu do pravosodne palače.

BEOGRAD > Shoda se je udeležilo več sto ljudi. Med drugim ji je po telefonu nagovoril Aleksandar Obradović, ki je trenutno v hišnem priporu zaradi obtožbe razkrivanja državnih skrivnosti. Protestnikom je dejal, da obstaja v državi ogromno pasivnih ljudi, ki jih ne zanima dogajanje v družbi, obstajajo pa tudi pogumni, ki so pripravljeni na boj, saj ne želijo živeti v takšnem sistemu.

Eden od organizatorjev protestov Srđan Marković je dejal, da se na ulicah že enajst mesecev borijo proti nasilju in lažem ter za resnico in spremembo sistema. "Soočamo se z novimi zmagami, novimi bitkami za osvoboditev institucij," je dodal.

Protivladni protesti v Beogradu so se začeli 8. decembra lani z zahtevo po odstopu predsednika Aleksandra Vučića in sklicu predčasnih volitev, nato pa so se razširili po vsej državi in so potekali vsak teden.


Najbolj brano