Salonit sledi Mariboru, Koprčanke brez težav z Rogožankami

Potem ko je že v petek vodilni Maribor v 8. krogu 1. DOL za moške zabeležil novo zmago, je bil včeraj uspešen tudi njegov najbližji zasledovalec Salonit Anhovo. Hoče je premagal gladko, bolj izenačena je bila druga sobotna tekma, v kateri je Krka s 3:2 premagala kranjski Hiša na kolesih Triglav in utrdila tretje mesto na lestvici. Koprčanke so gladko odpravile Formis.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

1. DOL MOŠKI

Kanalci proti Hočam niso pokazali najboljše predstave, a vseeno niso imeli nobenih težav, da so vknjižili nove točke. Tekmo so odlično odprli, povedli s 5:1, a se Štajerci niso dali. Gostiteljem so dihali za ovratnik, niso jim dopustili, da se sprostijo, a prave možnosti za vodstvo z 1:0 niso imeli. Še manj so jih imeli v drugem in tretjem nizu, ko domači začetnega zanesljivega vodstva niso izpustili iz rok.

"Mogoče danes ni bilo take energije kot na prejšnjih domačih tekmah, a ko zmagaš po treh nizih, moraš biti zadovoljen. Važno je, da smo osvojili tri točke," je po tekmi dejal Igor Šimunčić, trener Salonita, ki je bil boljši v vseh elementih odbojkarske igre.

Če je v Kanalu domača ekipa prevladovala, pa to ne velja za Novo mesto, kjer se je Krka namučila s Kranjčani. Izgubila je prvi niz, nato dva dobila, toda gostje so si priborili "tie break", v katerem so že bili v lepem položaju. Vodili so z 9:7, a nato do konca niso osvojili niti točke. Pokopali so jih servisi Grege Erpiča.

Pri domačih je bil z 28 točkami najučinkovitejši Martin Kosmina, Luka Lindič se je izkazal s štirimi bloki, pri gostih je 18 točk dosegel Janjo Bregant.

1. DOL ŽENSKE

V 1. DOL za ženske je bila včeraj le ena tekma. Luka Koper je po pričakovanju brez kakršnih koli težav s 3:0 (15, 20, 15) premagal Formis, ki je letos nekonkurenčen, saj je doslej osvojil le en niz.

Koprčanke so ves čas nadzorovale izid, v zaostanku so se znašle le na začetku tretjega, a so tudi v njem reči hitro postavile na svoje mesto. Z drugo zmago v prvenstvu se prebile na peto mesto.

Že v petek je Nova KBM v obračunu z Ankaranom upravičila vlogo favorita in zabeležila gladko zmago, s katero je na drugem mestu prehitela ATK Grosuplje.

Grosupeljčanke so svojo tekmo 8. kroga odigrale že pred časom, v Novi Gorici so s 3:2 presenetile GEN-I Volley.

Vodillci Calcit je dvoboj s SIP Šempetrom prestavil na januar 2020.


Najbolj brano