Hrvaški policisti v Gorskem kotarju s strelom huje ranili migranta

Hrvaška policija je v soboto popoldan na težko dostopnem področju Gorskega kotarja posredovala proti domnevnim nezakonitim migrantom. Pri tem je bil eden od migrantov huje ranjen, saj je utrpel strelno rano. Operirali so ga v bolnišnici v Reki.

 Foto: STA
Foto: STA

ZAGREB > Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je že v soboto pojasnjeval, da so bili hrvaški policisti popoldne na delu, in sicer z nalogo zaščite državne meje. Nedaleč od vrha Tuhobić, okoli pet kilometrov daleč od najbližje ceste, so na nedostopnem terenu odkrili skupino migrantov. Ti so se najverjetneje želeli prebiti v Slovenijo.

V posredovanju je bil en od migrantov huje ranjen, najverjetneje zaradi uporabe strelnega orožja, je še povedal minister. Ali je bila uporaba orožja upravičena, bo pokazala preiskava.

Na vprašanje, ali so bili tudi migranti oboroženi, odgovora še ni. Ostale, ki v posredovanju niso bili ranjeni, so policisti prijeli; skupno je šlo za 15 migrantov.

Aktivisti že dalj časa hrvaškim policistom očitajo nezakonito in brutalno ravnanje z migranti in begunci, ki v državo prihajajo iz BiH. Med drugim naj bi jih nasilno vračali nazaj čez mejo, a o uporabi strelnega orožja zaenkrat še ni bilo poročil.


Najbolj brano