Primorska vina v Madridu

Španski kuharski mojster Martín Coronado Álvarez je pred leti prvič prišel k nam in se predstavil v Okusih Krasa v Lipici. Še nekajkrat se je vrni, kuhal tudi v kratkotrajni epizodi Okusov Krasa v Lokvi, se navdušil nad Krasom in predvsem nad sonaravnimi vini iz vinorodne dežele Primorske.

MADRID > Z Enverjem Vrataričem iz Okusov Krasa (zdaj Eculinary) sta si zadala nalogo, da duh in okuse tukajšnjih krajev predstavita v Madridu. V začetku novembra sta priredila Madrid Orange Week s predavanjem o primorskih vinih, z nekaj degustacijami in dvema večerjama.

Nekatere prireditve so bile namenjene zgolj profesionalni publiki, someljejem, vinskim trgovcem, kuharjem, vinarjem in specializiranim novinarjem, dve degustaciji pa sta bili odprti za širšo javnost.

Španci so spoznavali vina iz kleti Štemberger iz Šepulj, Zaro iz Izole, JNK iz Šempasa, Callin iz Kazelj, Jazbec iz Tupelč, Kocjančič iz Doline in Terpin iz Števerjana. Zanimanje je bilo zelo veliko, zato Martín Coronado Álvarez in Vratarič načrtujeta že nove promocijske aktivnosti v Španiji.


Najbolj brano