Kraški dvojec misli resno

Sobotni tretji krog balinarske superlige ni prinesel spremembe na vrhu lestvice, je pa premešal vrstni red najbližjih zasledovalcev kobjeglavskega Agrochema Hrasta.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

NOVA GORICA Novogoriška balinarska dvorana je gostila derbi vodilnih, ki se je razpletel s pričakovano zmago Agrochema Hrasta. Gostje iz Zabič so po začetnem zaostanku z zmagami Gorana Vujanovića v hitrostnem zbijanju ter Antona Fabca in Simona Možine z zadetima zadnjima balinoma v natančnem zbijanju prišli do minimalnega vodstva. Kobjeglavci so hitro odgovorili in po štafetni zmagi Erika Petriča in Jake Štremfla izenačili. Razigrana Erik Petrič in Gregor Sever sta v zadnjem delu tekme hitro prinesla vodstvo domačinom, ki so ga gostje ogrožali vse do zadnjega piska sirene. Do preobrata vendarle ni prišlo, tako da bo Agrochem Hrast sobotni obračun s škofjeloško Trato pričakal na prvem mestu. Gorenjci so v soboto pričakovano ugnali Postojnčane, ki so se sicer dobro upirali, a se visokemu porazu niso mogli izogniti.

Drugi vrhunec sobotnega sporeda naj bi bil obračun med Skalo in Krimom, a so suvereni Sežanci po hitrem postopku opravili z Ljubljančani. Ljubitelji balinanja so lahko uživali v spopadu mladih reprezentantov Gašperja Povha in Žana Sodca v igri v krog, ki ga je dobil domačin z 28:24. Nato je Povh zablestel še v hitrostnem zbijanju s 44 točkami in dvomov o zmagovalcu je bilo konec še pred zadnjimi klasičnimi igrami.

Povsem drugače pa je bilo v obračunih na Belem Križu in v Pivki. Košana je lovila prve točke proti koprski Marjetici in dolgo časa je kazalo, da bo izvlekla vsaj eno. A sta dramatičen spopad z 12:12 v igri posameznikov zaključila Erik Morelj in Senad Ramić, kar je zadostovalo za prvo letošnjo zmago gostov iz Istre. Druga obalna zasedba je sobotni večer pričakala precej slabše volje, saj je morala priznati premoč gostom iz Ilirske Bistrice, ki so si ključno prednost priigrali v natančnem zbijanju. Domačine sta v boj za zmago vrnila Jan Blažič in Nikola Đorđević v štafetnem zbijanju, v razburljivem zaključku pa sta si moštvi razdelili točke v klasičnih igrah in veselica v bistriškem taboru se je lahko začela.


Najbolj brano