Zmaji nadigrali tigre

V prvem letošnjem medsebojnem obračunu med Koper Primorsko in Cedevito Olimpijo je zmaga romala v prestolnico. Ljubljanska zasedba je prevladovala ves dvoboj na parketu Arene Bonifika in proti nemočnim domačinom zasluženo prišla do dveh točk.

Z zavzeto igro vse do konca so gostje očitno želeli sporočiti, da 
želijo Ljubljani povrniti naziv slovenske košarkarske prestolnice.
Z zavzeto igro vse do konca so gostje očitno želeli sporočiti, da želijo Ljubljani povrniti naziv slovenske košarkarske prestolnice.  

KOPER > Obračun sta koprska in ljubljanska zasedba pričakali v vodilni skupini regionalnega tekmovanja. Domačini so želeli svojo Bonifiko ohraniti kot neosvojivo trdnjavo, medtem ko so Ljubljančani po evropski gostujoči zmagi proti turški Darušafaki v Istro prispeli utrujeni, a željni uspeha. Domačini so obračun odprli z zdaj že tradicionalnim zabijanjem Lancea Harrisa ob podaji Žana Marka Šiška. To je bil tudi eden redkih razlogov za navdušenje domačih pristašev v nedeljskem večeru, saj so v nadaljevanju obračuna gostje povsem prevladovali.

V obrambi bistveno premehki Koprčani so zgolj nemočno opazovali strelske serije zmajev pri katerih je najboljšo četrtino v sezoni odigral ameriški krilni center Mikael Hopkins. Ob kar 30 prejetih točkah in -17 na semaforju je imel Jurica Golemac ob prvem daljšem odmoru kaj (glasno) povedati svojim varovancem. V nadaljevanju prvega polčasa so Koprčani strnili obrambne vrste in za trenutek se je zazdelo, da bi lahko resneje zapretili Ljubljančanom. Toda ti so s skoraj 70-odstotnim metom iz igre brez večjih zapletov držali dvomestno prednost.

Koper Primorska : Cedevita Olimpija 67:90

Arena Bonifika, gledalcev 2500 Sodniki: Pukl, Boltauzer (oba Slovenija) in Zamojski (Poljska); četrtine: 13:30, 16:17, 23:23, 15:20

Koper Primorska: Holt 11, Harris 14, Čakarun 16, Barič, Kosi, Lazi 5, Marinković 3, Hodžić 6, Jagodić Kuridža 10, Dimec, Šiško 2, Vončina. Trener: Jurica Golemac.

Cedevita Olimpija: Krušlin 14, Boatright 14, Krampelj, Hopkins 11, Murić 5, Mulalić, Miller-McIntyre 15, Blažič 12, Stipanović 12, Zagorac, Simonović 5, Zirbes 2. Trener: Slaven Rimac.

Na drugi strani so Primorci ob zgolj občasnih izstopajočih potezah Šiška in Marka Jagodića Kuridže zadeli le tretjino svojih metov.

Ko je Jaka Blažič s trojko z osmih metrov v prvem napadu drugega polčasa prvič povedel Cedevito Olimpijo do +21 (50:29), je tudi največjim optimistom v dvorani postalo jasno, da na martinovo ne bodo mogli nazdraviti koprski zmagi. Koprčani so se ob malenkost boljši igri v napadu pod vodstvom Marjana Čakaruna sicer trudili, da bi vsaj malce omilili zaostanek, vendar so Ljubljančani vedno našli pravi odgovor in tretjo četrtino sklenili s trojko ob zvoku sirene po metu Ryana Boatrighta. Z zavzeto igro vse do konca so gostje očitno želeli sporočiti, da želijo Ljubljani povrniti naziv slovenske košarkarske prestolnice.


Najbolj brano