Že točka bi bila kot zmaga

Gostovanje pri vodilni ekipi državnega prvenstva je eno tistih, kjer dodatno motiviranje nogometašev ni potrebno in kjer je vsaka osvojena točka dobrodošla, ni pa zahtevana.

Tako je Olimpijin Luka Menalo (desno) poleti v Sežani zatresel 
domačo mrežo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tako je Olimpijin Luka Menalo (desno) poleti v Sežani zatresel domačo mrežo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

SEŽANA > Če pogledamo zadnje rezultate jutrišnjih tekmecev, bi lahko gladko zapisali, da bi bila že osvojena točka za Sežance visoka kot Triglav. Olimpija je po porazu v Mariboru trikrat zapored zmagala in tudi ko ji je kazalo na poraz (v Kranju so domači že vodili s 3:1), je na koncu odnesla celo kožo. Zmagoviti niz se je končal minulo nedeljo v Murski Soboti, kjer so bili domači boljši, a gre kateri od zadetkov (pa ne le proti Muri) tudi na račun vratarja Nejca Vidmarja. V zadnjih petih tekmah (štiri proti tekmecem z vrha lestvice) so Ljubljančani kljub dvema porazoma dosegli 15 zadetkov, kar kaže na zelo razpoložen napad. Na drugi strani je Tabor v zadnjih petih tekmah iztržil dve zmagi, en remi in dva poraza, dosegel pa deset golov. In kdo sta bila v tem obdobju najboljša strelca obeh ekip? Olimpijin napadalec Ante Vukušić, prvi strelec lige, je dosegel kar sedem zadetkov. Taborjev napadalec Predrag Sikimić, drugi strelec lige, pa je v zadnjih tekmah dosegel pet zadetkov. Statistika torej pravi, da bo šlo za “revolveraški” obračun najboljših strelcev prve lige. V prvi medsebojni tekmi sezone v Sežani je v trdi tekmi na koncu prevladala Olimpija z 2:1, dveh od strelcev pa jutri ne bo na igrišču. Stefan Stevanović, strelec edinega zadetka za češnjice, je zadnje čase na klopi, če že ne na tribuni, drugi najboljši strelec zmajev Luka Menalo (z Vukušićem sta s po petimi podajami med najboljšimi podajalci lige), pa se je poškodoval v Murski Soboti. Vukušić, ki je odločil tekmo, bo kajpak igral. Trener Olimpije Safet Hadžič si za rojstni dan želi darilo v obliki zmage, po odsluženi kazni pa bo lahko znova vodil ekipo ob igrišču. “Tabor ima nekaj dobrih igralcev, gra pa za staro in izkušeno ekipo. Če ne bo maksimalnega pristopa, bodo težave. Igrati moramo, kot znamo, ko smo v dobri formi. Moramo napasti in zabiti gole. Filozofije ni,” je povedal za spletno stran Olimpije.

Na drugi strani niti Tabor nima večjih kadrovskih težav, več jih je s pomanjkanjem igrišč za trening v Sežani. Trener Almir Sulejmanović je vajeti sežanske ekipe prevzel prav po tekmi z Olimpijo, prve postave pa skoraj ne spreminja. Po ne posebej bleščeči domači predstavi z Rudarjem bo morda tokrat več sprememb. Izkupiček z gostovanj - mršava točka iz Velenja - tudi ne more vlivati posebnega optimizma. A kot smo zapisali - točke z Olimpijo bi bile bonus. Pomembno pa bo osvojiti še nekaj točk v treh preostalih tekmah jesenskega dela sezone, ki jih bodo češnjice odigrale doma.

3

zadetki ločijo najboljša strelca lige Anteja Vukušića in Predraga Sikimića


Najbolj brano