V Kopru se je razpletlo z remijem

Po dveh odigranih krogih balinarske superlige se lahko s polnim izkupičkom pohvalijo zgolj balinarji kobjeglavskega Agrochema Hrasta. Neporažena sta tudi Zabiče in Skala, prvi poraz pa so doživeli branilci naslova iz Škofje Loke.

Balinarji koprske Marjetice so v derbiju s sežansko Skalo osvojili prvo točko v novi sezoni.
Balinarji koprske Marjetice so v derbiju s sežansko Skalo osvojili prvo točko v novi sezoni. 

KOPER > Spored drugega kroga elitnega klubskega balinarskega tekmovanja je postregel z dvema visokima zmagama ekip iz bistriške občine, preostali obračuni pa so bili zelo napeti. Zabiče so si proti gostom iz Portoroža hitro priigrale visoko prednost s 7:1, ki so jo z zmagami Gorana Vujanovića in Timija Ličana v hitrostnem zbijanju ter Antona Fabca in Simona Možine še oplemenitile, tako da je bil zadnji del tekme zgolj formalnost. Podobno so z gosti iz Košane v balinarski dvorani v Obrovu opravili tudi Bistričani, pri katerih je Martin Zdauc v brzincu ponovno zbral izjemnih 46 zadetkov.

Vodilni Agrochem Hrast je večji del obračuna v Postojni v svojih rokah držal prepričljivo vodstvo. Mladi reprezentant Jaka Štremfel je s 34 točkami v hitrostnem zbijanju Kobjeglavce povedel v vodstvo z 8:2, a torbarji niso vrgli puške v koruzo. V zadnjih klasičnih igrah je izkušeni Boris Borovina v igri posameznikov nadigral gostujočega zvezdnika Gregorja Severja, sledili sta še zmagi domačinov v igri dvojic. Tako so se morali gostje reševati v trojki, ki so jo naposled odločili v svojo korist.

Najbolj razburljiv je bil obračun v dvorani na Markovcu, ki se je razpletel z delitvijo točk. Začetni nalet odločnih Koprčanov je z odličnimi 45 točkami v hitrostnem zbijanju prekinil mladi sežanski reprezentant Gašper Povh, a je Dejan Korošec z zadeto zadnjo kroglo ob zmagi proti Danielu Samsi s 36:35 domačine ponovno oddaljil od Sežancev. Po delitvi točk v natančnem zbijanju in zmagi Skale v štafeti sta se moštvi podali v napeto končnico, v kateri se je tehtnica za trenutek nagnila na stran gostov. V pravi drami sta se Gregor Korošec in Roman Curk v igri dvojic proti Petru Ravbarju in Sebastjanu Štoki izvlekla v zadnjem obratu in iztržila remi za končnih 13:13. “Veseli me, da si je dvoboj ogledalo lepo število gledalcev. Obračun je bil na visoki ravni in zelo napet, saj so kar nekaj posameznih dvobojev odločile zadnje odigrane krogle. V prvem delu tekme smo bili zelo prepričljivi. Tudi v tehničnih disciplinah smo zelo močnim Sežancem odščipnili kar nekaj točk. V končnici smo se uspeli vrniti iz izgubljenega položaja in prišli do prve točke,” je dogajanje opisal Dejan Korošec.


Najbolj brano