Koprska občina na tokratni dražbi iztržila več kot pol milijona evrov

Koprska občina je na dražbi prodala osem nepremičnin, v proračunsko blagajno pa se je steklo več kot pol milijona evrov. Na seznamu je bilo sicer 21 nepremičnin, zato bodo neprodane uvrstili na novo licitacijo, ki jo načrtujejo še letos.

Največ, skoraj 179.000 evrov, je za poslovno-stanovanjsko stavbo 
v Bertokih ponudil Aco Kabanica. Nepremičnino sestavljata dve 
stanovanji velikosti 145 oziroma 132 kvadratnih metrov, ki sta 
potrebni temeljite prenove. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Največ, skoraj 179.000 evrov, je za poslovno-stanovanjsko stavbo v Bertokih ponudil Aco Kabanica. Nepremičnino sestavljata dve stanovanji velikosti 145 oziroma 132 kvadratnih metrov, ki sta potrebni temeljite prenove. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Na tokratni dražbi so med drugim prodali dve večji stanovanjski enoti v zgornji etaži objekta na naslovu Istrska cesta 13, v katerem deluje veterinarska ambulanta Koper. Stanovanji v velikosti 145,3 in 132,2 kvadratna metra sta potrebni temeljite prenove, prodajali pa so ju v paketu po izklicni ceni 177.834 evrov.

Za tisoč evrov več ju je kupil podjetnik Aco Kabanica, sicer direktor in ustanovitelj kabelskega operaterja Elta iz Izole. Pravi, da ga je prepričala dobra lokacija, čeprav bo treba kar nekaj denarja vložiti v obnovo. “Posvetovali se bomo z arhitektom, naredili načrte, stanovanji prenovili, nato pa bomo še videli, kaj v prihodnje s to naložbo,” napoveduje.

Rudolfa Kocjančiča je v nakup 260 kvadratnih metrov velikega in 13.000 evrov vrednega zemljišča v Hrastovljah gnala nostalgija. “Veste, krave sem pasel na tej parceli,” so ga prevzeli spomini, ko je za mizo na sedežu koprske občine podpisoval dokumente o nepremičninskem poslu.

Za dotrajano 182 kvadratnih metrov veliko stanovanjsko stavbo na naslovu Ilirija 22 v Pobegih se je vnela prava bitka med dvema nepopustljivima dražiteljema. Drago del Fabro in Deni Furlan sta izklicno ceno 61.832 evrov prignala do zneska 94.832 evra. V denarnico bo segel Furlan, ki ga je tik pred koncem dražbe vidno presenetila del Fabrova poteza. Kmalu zatem, ko mu je čestital in s tem nakazal predajo, si je premislil in še enkrat dvignil znesek. Za 10.000 evrov sta izklicno ceno 35.796 evrov dvignila tudi David Bec in Isad Skenderovič (slednji je slavil), ki sta se potegovala za 76 kvadratnih metrov stanovanja v končni vrstni hiši v Spodnjih Škofijah.

Novega lastnika sta dobili tudi gradbeni parceli na Grinjanu, veliki 1302 kvadratnih metrov, za kateri sta Dejan Petrovič in njegov poslovni partner odštela 83.601 evro. Po izklicnih cenah so prodali 508 kvadratnih metrov veliko parcelo na Plavjah (30.348 evrov), 833 kvadratnih metrov veliko shrambo in zemljišče v Spodnjih Škofijah (69.012 evrov) in 161 kvadratnih metrov veliko nepremičnino na Grudnovi ulici v Kopru (31.477 evrov).


Najbolj brano