Bržan ima več mest za protokol, kot jih je imel Popovič

Na ožjem območju sedeža koprske občine se je namnožilo število rezerviranih parkirnih mest za občinski protokol. Za stavbo občine je osem takšnih mest, na parkirišču ob severni obvoznici jih je sedem in še štiri so pri marini. Skupno je torej občinska uprava za potrebe protokola zagotovila kar 19 parkirnih mest.

Koprska občina je za potrebe protokola na parkirišču ob severni 
obvoznici zagotovila  sedem rezerviranih parkirnih mest.  Foto: Nataša Hlaj
Koprska občina je za potrebe protokola na parkirišču ob severni obvoznici zagotovila sedem rezerviranih parkirnih mest.  Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Spomnimo, da ima občina na voljo tudi deset parkirnih mest na manjšem parkirišču za zapornico tik ob občinski stavbi. Tolikšnega števila rezerviranih parkirnih mest si v 16 letih na oblasti ni omislil niti prejšnji župan Boris Popovič, zato je na mestu vprašanje, zakaj v občini potrebujejo toliko dodatnih mest za protokol in komu so sploh namenjena.

Osem parkirnih mest za palačo občinske uprave je namenjenih kratkotrajnemu parkiranju strank in zunanjim sodelavcem občine ter službenim vozilom.

Štiri mesta ob marini nič več občinska

“Na omenjenih parkirnih mestih ne parkirajo samo gostje koprske občinske uprave, ampak so namenjena predvsem službenim vozilom, zaposlenim na občini, čigar delo zahteva veliko mobilnosti, kot tudi strankam in drugim partnerjem, ki se na sestanek pripeljejo z avtomobilom,” nujnost protokolarnih mest utemeljujejo v občini.

Pravijo, da štiri rezervirana parkirna mesta ob vhodu v marino Koper niso več v uporabi občine in so jih nadomestili na bližnjem parkirišču ob severni obvoznici, le da jih je po novem tri več, skupno torej sedem. Tri dodatna parkirna mesta, ki so bila v preteklosti rezervirana za taksiste, bodo v prihodnjih dneh prebarvali v belo in jih namenili stanovalcem z dovolilnicami.

V občini navajajo, da bodo štiri rezervirana parkirna mesta ob vhodu v marino ukinili.

Dodatnih rezerviranih mest ne bo

Navajajo, da je osem parkirnih mest za palačo občinske uprave namenjenih predvsem kratkotrajnemu parkiranju strank in zunanjim sodelavcem občine ter službenim vozilom. V Popovičevem času, natančneje leta 2015, je bilo sprva tam deset parkirnih mest za avtomobile predstojnikov različnih občinskih uradov, nakar so jih po sklepu župana prekategorizirali. Pet so jih zagotovili za občinski protokol (obiski različnih delegacij, gosti župana), preostalih pet mest pa so namenili občanom in obiskovalcem tega mestnega predela.

Na manjšem parkirišču za zapornico vozila parkirajo župan Aleš Bržan, podžupani, direktor občinske uprave in nekateri svetovalci, po potrebi tudi člani občinskega sveta in drugi gostje občine. Enak režim je veljal tudi v času njegovega predhodnika. “Dodatnih rezerviranih mest za protokol zaenkrat ne nameravamo zarisati,” še zagotavljajo v občini.


Najbolj brano