Vlamljali v Dekanih in Ankaranu

Ponoči so vlomili v gostinska lokala v Dekanih in v Ankaranu. V obeh primerih so ukradli blagajniški minimum.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > Na cesti Dolenji potok-Jelšane je včeraj popoldne zaneslo cisterno, ki jo je peljal 48-letni voznik iz Litije. Zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča in razmere na cesti je voznik izgubil oblast nad polpriklopnikom, ki je začel bočno drseti preko neprekinjene ločilne črte in pri tem z zadnjim odbijačem oplazil desni bok tovornega vozila, ki je pripeljal z nasprotne strani. Po oplaženju sta vozili ustavili na bližnjih izogibališčih. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Avto so mu zasegli

Včeraj popoldne so v Gabrovici pri Komnu zasegli avto 40-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Trčil v pešca

Včeraj, nekaj minut po 20. uri, so policijo obvestili o prometni nesreči v Novi Gorici, kjer je osebno vozilo zadelo pešca. Ugotovljeno je bilo, da je 61-letni voznik avtomobila vozil po Erjavčevi ulici proti središču Nove Gorice. Med vožnjo je v križišču z Bazoviško ulico čez prehod za pešce najprej pritekel pes in nato še 53-letni pešec. Voznik je kljub zaviranju zadel pešca, ki je zatem padel po vozišču. Kasneje so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so pešca odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Po prvih ugotovitvah se pešec ni poškodoval. Policistom in reševalcem so pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. V nadaljevanju postopka so policisti obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pešec pod vplivom alkohola (0,96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Novogoriški policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil in bod glede na vsa ugotovljena dejstva ter ugotovljene teže telesnih poškodb pešca podali ustrezen ukrep.

Vlamljali v Ajdovščini

Policisti so včeraj pozno zvečer obravnavali vlom v hišo v Ajdovščini v času odsotnosti stanovalcev. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v hišo, pregledal prostore in ukradel denar. O vlomu je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo po zaključku preiskave navedenega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti včeraj popoldne v Ajdovščini obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Ugotovljeno je bilo, da je storilec prejšnjega dne prišel skozi odklenjena vrata garaže v hodnik v pritličju ene od hiš in poškodoval zaklenjena vrata. Po ocenah oškodovanca je nastala škoda v višini približno 300 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano