Bili so najboljši doslej

BMX ekipa ajdovskega kolesarskega kluba Črn trn je zaključila svojo doslej najuspešnejšo sezono. Klubska ekipa je bila druga v pokalu Alpe Adria.

BMX ekipa Črnega trna  je osvojila srebro v pokalu Alpe Adria. Foto: Matjaž Jazbar
BMX ekipa Črnega trna je osvojila srebro v pokalu Alpe Adria. Foto: Matjaž Jazbar

AJDOVŠČINA > Sezona ajdovske BMX ekipe je imela dva vrhunca. Ekipno je to drugo mesto v pokalu Alpe Adria, posamično pa sta v svojih kategorijah zmagala Tim Rovtar (U-15) in Jani Volk (Cruiser).

Ekipa akrobatskih kolesarjev je nastopila na 19 tekmah v Sloveniji in v bližnji tujini. Čeprav Ajdovci doma nimajo prave BMX proge, so zabeležili precej visokih uvrstitev. Posebna znanja so pilili na njim najbližjih poligonih v italijanskem Rivignanu in v Ljubljani.

Zadnje dejanje sezone je bil finale pokala Alpe Adria v avstrijskem Baierdorfu z dvema dirkama, na katerih so ob domačinih tekmovali še kolesarji iz Slovenije, Italije in Madžarske. Na tej prireditvi so se z odličji v svojih kategorijah izkazali Tim Rovtar (prvi in tretji), Rok Bajc (dvakrat drugi) in Jaka Sever (tretji). Eden od favoritov, Jani Volk, je zaradi grdega padca na treningu moral finale izpustiti.

Na državnem prvenstvu v Mariboru je v članski kategoriji cruiser vrh pripadel Ajdovcem. Prvak je postal Jani Volk pred Rokom Bajcem. Med najmlajšimi amaterji je bron osvojil Enej Čebron. V otroških kategorijah sta se izkazala Tim Rovtar (drugi) in Nik Prek (tretji v U-10).


Najbolj brano