Pirova zmaga

Pred jutrišnjima povratnima tekmama Rudar : Nafta in Mura : Domžale je danes za presenečenje poskrbel drugoligaš Radomlje, ki je izločil Celje. Po tekmi v Celju je bilo 1:1, v Radomljah pa 0:0. V Kopru presenečenja ni bilo. Čeprav je Aluminij, ki slovi za čvrsto ekipo, pokazal eno najslabših obrambnih predstav letos, je z goloma v gosteh izločil Koper, ki je sicer slavil s 3:2.

Čeprav je Aluminij, ki slovi za čvrsto ekipo, pokazal eno najslabših 
obrambnih predstav letos, je z goloma v gosteh izločil Koper, ki je 
sicer slavil s 3:2. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Čeprav je Aluminij, ki slovi za čvrsto ekipo, pokazal eno najslabših obrambnih predstav letos, je z goloma v gosteh izločil Koper, ki je sicer slavil s 3:2. Foto: Tomaž Primožič/FPA

LJUBLJANA >Za gostitelje se je srečanje začelo naravnost sanjsko. Čeprav se je zdelo, da bo podaja Ivana Borne Jelića Balte nenevarna, je ob slabem posredovanju gostujoče obrambe do žoge prišel Goran Jozinović. Skušal si jo je zaustaviti, a so ga gostje podrli in glavnemu sodniku Darjanu Kovačiču ni preostalo drugega, kot da v 50. sekundi srečanja pokaže na belo piko. Enajstmetrovko je uspešno izkoristil Dare Vršič (s slovito panenko je premagal Luko Janžekoviča) in Koprčani so že v drugi minuti vodili. S tem so takoj izničili izid s prve tekme. Zdelo se je, da bodo rumeni po vodilnem zadetku prevzeli vse niti igre v svoje “noge”, a ni bilo tako. V nadaljevanju so gostje nekajkrat sprožili proti golu, prednjačil je predvsem Tilen Pečnik, ki je nekajkrat ogrel domačega vratarja Primoža Bužana, a mu ga ni uspelo premagati. Zato pa je to v 28. minuti uspelo Nemanji Jakšiću. S približno 20 metrov je proti domačim vratom nevarno sprožil Marcel Čermak, Bužan pa je imel z njegovim udarcem ob spolzkem igrišču precej težav. Žogo mu je sicer uspelo odbiti predse, a je prvi do nje pritekel Jakšić, ki jo je samo pospravil v mrežo. Čeprav je 500 gledalcev, kolikor se jih je zbralo na Bonifiki utihnilo, pa jih je v 32. minuti predramil Žan Žužek. Domači branilec se je znašel pred vrati gostov in žogo s petih metrov zabil pod prečnik.

Če so prvi del bolje odprli domačini, pa je nadaljevanje pripadlo gostom iz Kidričevega. Čvrsti Aluminij je na napade Kopra, ki mu ni preostalo drugega kot to, da poskusi na vse ali nič, odgovoril s hitrimi protinapadi. Enega izmed takih je uspešno zaključil koprski krvnik s tekme pred dvema tednoma, Mihael Klepač. Po lepi podaji je bil nogometaš, ki na prvi pogled spominja na slovitega Portugalca Cristiana Ronalda, neulovljiv za koprske branilce. Ušel je tudi Bužanu in žogo potisnil v prazno mrežo. Zdelo se je, da Koprčani zagona za novo vodstvo in morebiten prebrat, ki bi jih popeljal v polfinale slovenskega nogometnega pokala, nimajo. A med žive so jih po novi neumnosti in drugi najstrožji kazni vrnili kar Kidričani sami. Vršič, ki je bil koprski junak že na pokalnem obračunu proti Mariboru, je tudi drugo enajstmetrovko natančno izvedel, zadel za vodstvo s 3:2 in Kopru priigral še nekaj možnosti. A v zaključku tekme se Koprčanom ni uspelo približati vratom Aluminija. Trener Miran Srebrnič je poskusil tudi z Jako Štromajerjem, a brez uspeha.

ARMIN SEJARIĆ, Radio Koper


Najbolj brano