Že tretjič so poškodovali skulpturo Deček miru

Ob koncu tedna so neznanci znova poškodovali skulpturo Deček miru, ki je postavljena na poti, ki vodi v Spominski park NOB.

TRNOVO > Skulpturo iz brona, umetniško delo slikarke in kiparke Patricije Simonič, je tja postavila Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob kot simbol miru in poklon mladim borcem, ki ležijo v grobnici na griču Kobilnik v bližnjem spominskem parku, ter nedolžnim ljudem, ki so bili takoj po drugi svetovni vojni nasilno umorjeni in pometani v bližnja brezna v Trnovskem gozdu.

Ob tem je neznanec poškodoval tudi bližnjo skulpturo Ogenj miru in ljubezni, v spominskem parku pa reflektor. Skulpturo dečka so poškodovali že tretjič, tokrat najhuje. “Če bi jo poškodovali enkrat, bi morda še rekel, da gre za običajen vandalizem, ampak trikrat ... Tokrat so jo najbolj grobo oskrunili. Ne vem, koga bi sploh lahko motil simbol miru,” pravi ustanovitelj fundacije Janez Rijavec. Kot dodaja, bodo skulpturo odstranili, s pomočjo pokroviteljev pa dali vliti novo: “Odslej bomo precej bolj pozorni na dogajanje.”


Najbolj brano