Po stopinjah Andreje Leški

Judo klub 15. maj Marezige je tretjič zapored gostil evropsko judo tekmo za kadete in kadetinje, v Kopru pa so pripravili tudi judo kamp z 250 sodelujočimi.

Marko Rožac (v modrem kimonu) je v Kopru osvojil peto mesto.
Marko Rožac (v modrem kimonu) je v Kopru osvojil peto mesto.  

KOPER > Gostitelji oziroma organizatorji pod taktirko trenerja juda Iztoka Babiča so se lahko razveselili tudi tekmovalnih dosežkov v konkurenci 381 judoistov in judoistk iz 25 držav. Slovenija je na posebni reprezentančni lestvici osvojenih odličij zasedla sedmo mesto. Od obalnih judoistov se je posebej izkazal Marko Rožac iz Judo kluba Izola. V kategoriji nad 90 kilogramov je osvojil peto mesto. Po prvi dobljeni borbi je bil v naslednji sicer poražen, a se je uvrstil v repasaž, kjer je povezal dve zmagi in prišel v mali finale. Tam se je potegoval za tretje mesto, ki pa je naposled pripadlo nemškemu tekmovalcu. Peto mesto med kadeti pa predstavlja najvidnejši rezultat mladih obalnih judoistov, saj so doslej le dekleta dosegala višje uvrstitve.

Sicer pa je za pester judo utrip poskrbel tudi koprski kamp, kjer je 250 obetavnih judoistov iz vse Evrope pridobivalo nove izkušnje. Poleg mednarodnega poletnega judo kampa v Izoli predstavlja tudi evropski judo kamp Koper lepo priložnost za organizirano mednarodno srečanje in spoznavanje tekmovalcev in trenerjev. Morda pa bo ob prizadevnem treniranju in sodelovanju na tovrstnih mednarodnih judo kampih šel še kdo po stopinjah olimpijske kandidatke Andreje Leški, ki se je pred selitvijo na študij v Ljubljano in nadaljevanjem športne poti pri JK Bežigrad judo prijemov učila prav pri 15. maju. Prve korake pa je v klubu iz Marezig opravil tudi Luka Perkovič, ki sicer zastopa slovenske barve v mladinski konkurenci.


Najbolj brano