Potopili še Mornar

Košarkarji Koper Primorske so še naprej hit, tudi v elitni ligi Aba, kjer so peklenski uvodni razpored prebrodili z več kot odliko. Kot tretji v nizu velikih ali ambicioznih tekmecev v regiji je padel Mornar, zato koprski klub zdaj zelo resno jemljejo povsod v regiji.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Res je sicer, da so Koprčani dobro izkoristili uigranost moštva, ki je bilo pred sezono le delno dopolnjeno. Domači, tudi če jih zbudijo sredi noči, do potankosti vedo, kaj od njih zahteva trener, vendar to niti najmanj ne zmanjšuje prestižnih zmag proti Partizanu, Budućnosti in Mornarju ter tudi proti Crveni zvezdi v superpokalu - ta jim je sicer z obrestmi vrnila v uvodu letošnjega tekmovanja v ligi Aba. Pri tigrih je jasna delitev nalog na igrišču, igrajo raznovrstno košarko, enkrat odločajo meti z razdalje, kjer trojke kot za šalo dosegajo tudi centri, drugič prelisičijo tekmeca z igro pod koš. Zdravila za razigrane tigre ni našel niti precej okrepljeni Mornar, ki pa je na trgu vendarle posegel za veterani, kot sta Damir Markota in nekdanji slovenski reprezentant Mirza Begić.

Koper Primorska : Mornar 101:83

Dvorana Bonifika, gledalcev 1200 sodniki: Obrknežević (Srbija), Radojković (Hrvaška), Arsenijević (Srbija); četrtine - 26:26, 20:21, 28:17, 27:19.

Koper Primorska: Holt 14 (4:4), Harris 22 (1:0), Čakarun 6, Lazić 5, Marinković 12 (2:0), Hodžić 14 (3:2), Jagodić Kuridža 11 (3:1), Dimec 1 (2:1), Šiško 16 (2:2). Trener: Jurica Golemac.

Mornar: Pullen 19 (7:6), Needham 15 (2:1), Mugoša 2 (2:2), Raley-Ross 4, Begić 5 (4:1), Waller 10 (2:2), Markota 13 (5:3), Bjelica 12, Luković 3 (2:1). Trener: Mihailo Pavičević. Osebne napake: Koper 21, Mornar 20; prosti meti: Koper 17:10, Mornar 24:16; trojke: Koper 21:21 (Harris 4, Holt, Hodžić, Jagodić Kuridža, Šiško 2, Lazić 1), Mornar 22:7; skok: Koper 32, Mornar 21.

Koprčani so odlično vstopili v tekmo pred dokaj skromnim številom gledalcev ter po dveh zaporednih trojkah Lancea Harrisa povedli z 10:2. Zatem je ekipi ločilo tudi že deset točk (14:4), nato pa je črnogorskim tekmecem stekel met z razdalje, ki je tudi njihovo najmočnejše orožje v tej sezoni. Ti so do konca četrtine izenačili izid na 26. Črnogorci so ohranili strelski nalet in so v drugi četrtini s petimi zaporednimi točkami prvič stopili v ospredje (31:26). Domači trener Jurica Golemac je moral vzeti že drugo minuto odmora v drugi četrtini. Zatem je odgovornost prevzel Marko Jagodić Kuridža, ki je v 26 sekundah Mornarju natrosil sedem točk (35:38), tik pred koncem polčasa pa je za novo novo vodstvo poskrbel Marjan Čakarun, a so na počitek s točko prednosti po košu Markote odšli gostje.

Danes že proti Heliosu

Koprčani bodo že danes ob 19. uri v 5. krogu prve SKL gostovali pri Heliosu. Ta ima tri zmage v DP. V tej sezoni tekmuje v drugi ligi ABA, kjer je trenutno z dvema zmagama polovično uspešen. Njihov najboljši posameznik v prvi SKL je Krešimir Radovčić s 16,3 točke, 5,3 podaje in 3,8 skokov na tekmo.

Sledilo je še pet minut izenačene igre, potem je napad gostov otopel. Z nizom 10:2 so se Koprčani do konca 28. minute oddaljili na 68:60, tekmecev nato niso več pustili blizu. “Igrali smo le prvih 20 minut, v drugih 20 minutah pa nismo bili na tekmi in rezultat je pač tak, kot je,” je bil kratek nervozni trener gostov Mihailo Pavičević. Dve minuti in pol pred koncem je koprska prednost narasla na 21 točk (96:75). Tokrat je bil igralec tekme krilni igralec Harris, ki je z 22 točkami trgal tekmečevo mrežico, dopolnil pa ga je organizator igre Žan Mark Šiško z lucidnim pregledom igre in zbral nov dvojni dvojček. 16 točkam je dodal enajst podaj. “Zmago so si prigarali. Tekma je bila izjemno težka. V ekipi Mornarja so praktično strelsko nevarni iz igre vsi igralci, kar prinaša tudi bolj individualno igro. Treba je bilo paziti, saj se lahko takšne ekipe hitro vrnejo v igro,” je dejal Šiško. “V prvem polčasu so gostje igrali odlično v napadu. Tudi mi nismo bili slabi, a so bili tekmeci boljši. V obrambi nismo bili dovolj agresivni. V drugem polčasu smo ostali raznovrstni in razpoloženi v napadu. Strnili smo tudi svoje vrste v obrambi in zasluženo zmagali,” pa je dejal trener domačih Golemac.


Najbolj brano