Polnjeni ravioli v omaki iz pesta sušenih paradižnikov
Sobota
27. 10. 2019, 06.59
, posodobljeno: 01. 11. 2019, 18.42
Sestavine za 4 osebe
300 g moke (pol ostre, pol mehke ali zdroba)
3 jajca
žlica hladne vode ali oljčnega olja
ščepec soli
bivolja mocarela
sušen paradižnik
pinjole
parmezan
česen
oljčno olje
sol, poper
Zamesimo testo za testenine in ga zavitega v foliji predenemo v hladilnik. Za nadev odcedimo mocarelo, jo na drobno narežemo in z drobno narezanim sušenim paradižnikom zmiksamo v gladko maso. Testo razvaljamo na poljubno debelino, dodamo nadev in naredimo raviole. Pesto oziroma omako naredimo tako, da sestavine (suhe paradižnike, pinjole, parmezan, česen, oljčno olje) zmiksamo v poljubno gosto omako. V kropu kuhamo raviole, v tem času pa v večji ponvi raztopimo pesto in dodamo malo vode, v kateri so se kuhali ravioli. Te v omaki dvakrat obrnemo in serviramo s poljubno okrasitvijo.
Recept so pripravili kuharski mojstri iz Gostilne Oljka v Vanganelu.