Skozi streho Qlandije do bogatega plena

Neznani nepridipravi so bili pred dnevi zelo iznajdljivi pri svojem nedovoljenem početju. Skozi streho nakupovalnega središča Qlandia so vlomili v trgovino Telemach v prvem nadstropju in iz nje nemoteno odnesli približno sto mobilnih telefonov, saj se alarm ni sprožil. Po prvih ugotovitvah so tatovi povzročili za 150.000 evrov škode.

Vlomilci so v Telemachovo  trgovino v Qlandiji vlomili skozi streho 
in iz nje odnesli plen, vreden 150.000 evrov.  Foto: Leo Caharija
Vlomilci so v Telemachovo trgovino v Qlandiji vlomili skozi streho in iz nje odnesli plen, vreden 150.000 evrov.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Novogoriški policisti so konec prejšnjega tedna posredovali zaradi vloma v trgovino Telemach v Qlandiji. V noči na petek je namreč več storilcev po naših podatkih prislonilo daljšo lestev na steno nakupovalnega središča in splezalo na streho, kjer so z neznanim predmetom prerezali pločevinasto streho in se spustili v trgovino z mobilnimi telefoni Telemach v prvem nadstropju.

Iz nje so nato skozi luknjo v strehi odnesli približno sto mobilnih telefonov različnih blagovnih znamk in vrednosti ter nekaj gotovine. Pri tem se alarm ni sprožil. Nepridipravi so s kaznivim dejanjem družbi Telemach povzročili za približno 150.000 evrov škode.

“Storilci so odtujili nekaj gotovine in mobilne aparate iz skladišča. Posnetke nadzornih kamer smo že predali policiji, ki ima o poteku preiskave tudi več informacij,” je pojasnila Tjaša Banko, ki je odgovorna za stike z mediji na Telemachu.

Novogoriški policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja velike tatvine, da bi čim prej prijeli storilce. O zadevi so obvestili tudi pristojne pravosodne organe.


Najbolj brano