V pričakovanju nove zmage

Po zmagi proti Budučnosti so se koprski košarkarji iz Podgorice domov vrnili v ponedeljek popoldne. Danes jih ob 18. uri čaka tekma 4. kroga prve košarkarske lige proti Hopsom.

Jurica Golemac, trener koprskih košarkarjev Foto: Tomaž Primožič/FPA
Jurica Golemac, trener koprskih košarkarjev Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Pred sobotno četrto zahtevno preizkušnjo v regionalni ligi, ko v dvorano Bonifika prihaja močno okrepljeni črnogorski Mornar, čaka Koper Primorsko še državno prvenstvo. Rumeno-modri so s Polzeljani v tej sezoni že odigrali uradno tekmo. Ekipi sta se sredi septembra pomerili v slovenskem superpokalu v Podčetrtku. Brez posebnih težav so slavili Koprčani s 106:74 in pospravili prvo lovoriko.

Primorska je prejšnji teden zaradi neparnega števila ekip v prvem delu državnega prvenstva počivala, kljub temu pa je v DP še vedno edino neporaženo moštvo. Hopsi so odigrali tekmo več in premorejo izkupiček v zmagah in porazih 2:1. Najučinkovitejša posameznika gostov sta Antony Deray Collins in Sandi Čebular. Ameriški organizator igre v povprečju poleg 10,3 točk dosega po 9,3 podaje in je najboljši podajalec državnega prvenstva. Nekdanji slovenski reprezentant Čebular na drugi strani dosega po 17,7 točk. Za ekipo Hopsov igra tudi nekdanji tiger Gezim Morina (11,7 točk, osem skokov). “Hopsi so dobra napadalna ekipa. Če želimo točki obdržati doma, potem bomo morali garati v obrambi in preprečevati njihove lahke koše,” je bil pred tekmo kratek domači trener Jurica Golemac.

Tekma bo najbrž priložnost tudi za kakšno minuto več za košarkarje, ki niso v prvem planu na tekmah v jadranski ligi. Sicer pa tudi v državnem prvenstvu kraljuje krilni center Marko Jagodić Kuridža s povprečjem 17 točk in osem skokov na tekmo, prvi podajalec ekipe pa je tudi tu Žan Mark Šiško s 5,5 podaje oziroma asistence na tekmo. RM


Najbolj brano