V izenačeni ligi na koncu šteje prav vsaka žoga

Rokometaši Koper so že med tednom v domači dvorani izgubili s Celjem, poraženi so bili tudi izolski rokometaši, ki so se z gostovanja pri Urbanscape Loki vrnili razočarani po tesnem porazu.

Izolski vratar Jasmih Husić je v Škofji Loki zbral šest obramb, 
veliko večino v drugem polčasu Foto: Zdravko Primožič/FPA
Izolski vratar Jasmih Husić je v Škofji Loki zbral šest obramb, veliko večino v drugem polčasu Foto: Zdravko Primožič/FPA

Prva DRL moški

Urbanscape Loka: Butan plin Izola 29:28 (16:9)

Dvorana Poden, gledalcev 300 sodnika Štrigl in Ocvirk. Najboljši pri RD Urbanscape Loka: Atanasov 8, Grojzdek, Jamnik, Šibanc in Vrbinc po 4 gole. Trener: Robert Beguš. Butan plin Izola: Hušić (6 obramb), Logar (3), Brumen 1, Petrović, Poberaj 4, Božič 4, Nikolić 2, Jurič, Gašperšič 1, Gačević 3, Beganović, Novak 4, Miklavec 7, Čolić 1, Zorič Stepančič 1, Korošec. Trener: Fredi Radojkovič. Izključitve: U. Loka 8, BP Izola 8 minut; sedemmetrovke: U. Loka 5 (4), BP Izola 6 (5).

ŠKOFJA LOKA Izolski trener Fredi Radojkovič je moral po domačem vodstvu s 4:1 takoj zahtevati minuto odmora. Toda pogovor ni veliko zalegel, saj je prednost Loke še naprej naraščala. V deseti minuti je bilo 7:2, v 20. pa že 12:5 in izolska klop je morala vzeti še drugo minuto odmora. V končnici polčasa so razigrani Gorenjci prišli tudi do osmih golov razlike. Ob slabem napadu tudi obramba modro-belih ni bila razpoložena, saj so vratarji ubranili zgolj en strel Ločanov.

Gorenjci so v drugem polčasu sprva povsem nadzorovali potek dvoboja in visoko prednost sedmih zadetkov. Sredi polčasa je bilo 24:17, potem pa so Izolani pokazali, da se vendarle ne nameravajo predati brez boja. Hitro so začeli nižati zaostanek in samozavest domače ekipe je iz minute v minuto kopnela. Pri gostih je v tem obdobju vratar Jasmin Husić nanizal serijo dobrih posredovanj in v 52. minuti je Rok Gašperšič pripeljal soigralce do minimalnega zaostanka (27:25). Izola je šele v predzadnji minuti prišla na gol zaostanka, za kaj več pa ji je enostavno zmanjkalo časa.

“Prvi polčas je bil za pozabo. Enako kot proti Ormožu smo tudi tokrat odigrali katastrofalno. Sledilo je obdobje igre, kot si jo želim, na koncu pa nam je zmanjkalo časa, da bi v zadnjem napadu nasprotniku odščipnili točko. Če bomo v prihodnje odigrali celo tekmo tako, kot znamo, bomo še osvajali točke, sicer se nam ne obeta nič dobrega,” je dejal izolski trener Fredi Radojkovič. SJ

Prva A DRL ženske

Mlinotest : Litija 35:23 (22:10 )

Dvorana Police, gledalcev 150 sodnika Kočevar in Lesar.

Mlinotest: Petruhina, Te. Brecelj, Benčina 6, Fegic 6, Mrmolja 5, Janković Rustja 4, Zelnik 4, Svetik 3, Bytyqi 3, Ti. Brecelj 1, Grmek 1, Sanabor 1. Trener: Dean Kovšca.

Izključitve - Mlinotest 4, Litija 2 minuti; sedemmetrovke - Mlinotest 3 (3), Litija 4(2).

Ajdovščina Nuša Fegic, Špela Ferfolja, Maja Svetik in Urša Zelnik so poskrbele za začetno serijo 4:0. Gostje so držale razliko štirih golov zaostanka še do sedme minute, potem pa so se Ajdovke začele oddaljevati. Pri 12 golih prednosti Ajdovk je bilo ob polčasu resnega dela tekme praktično konec, vendar domači trener Dean Kovšca ni veliko eksperimentiral. Igralke ajdovske prve postave so v drugem polčasu mirno držale razliko do tekmic, v zadnjih 15 minutah pa je nastopil čas tudi za izdatnejši vstop rezervistk. IM


Najbolj brano