Piksi jutri ne bo dočakal Koprčanov

Včeraj popoldne so košarkarji Koper Primorske poleteli v Podgorico, kjer se bodo jutri ob 20. uri (brez TV prenosa) pomerili s košarkarji Budućnosti, ki so medtem včeraj ostali brez trenerja, saj je uprava odslovila Slobodana Subotića.

Slobodan Subotić Foto: STA
Slobodan Subotić Foto: STA

KOPER > Jutri košarkarje Koper Primorske čaka tretji preizkus v debitantski sezoni med regionalno elito. Budućnost je ena izmed štirih ekip, ki na dosedanjih dveh tekmah lige Aba še ni izgubila. Po domačem uspehu proti Zadru (93:80) je gostovala v Beogradu pri Crveni zvezdi, njuni dvoboji so bili v zadnjih dveh sezonah vse prej kot reklama za šport, še posebej lanska finalna serija. V prazni dvorani Aleksandra Nikolića (bivši Pionir) so bili Črnogorci uspešnejši z 89:81.

A prestižna zmaga ni veliko pomagala slovenskemu trenerju na klopi črnogorskih prvakov Slobodanu Subotiću - Piksiju, ki ga je vodstvo Budućnosti po štirih mesecih dela odslovilo zaradi slabega začetka sezone v evropskem pokalu. Podgoričani so pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja, ki je največ trenerskih izkušenj nabral v Grčiji, v eurocupu izgubili vse tri dosedanje tekme. Nazadnje doma s poljsko Gdynio (59:62), pred tem pa še z Trentom (77: 68) in Unicajo (83:70), kar je Budućnosti v veliki meri zmanjšalo možnosti za napredovanje v drugi del tekmovanja. “Menim, da je potrebna sprememba, ki bi dala nov zagon igralcem na poti k uresničitvi ciljev v vseh tekmovanjih,” je po sporazumni prekinitvi sodelovanja povedal Subotić, ki je bil deležen kritik tudi zaradi vodenja moštva, češ da igra z zgolj sedmimi igralci. Pričakovati je sicer bilo, da bo Primorska njegova zadnja priložnost, a predsednik Dragan Bokan ni imel potrpljenja. Ekipo bo jutri vodil njegov pomočnik Petar Mijović, ki je Podgoričane minulo sezono popeljal do naslova državnega prvaka, potem ko je pred tem vodstvo kluba odstavilo Hrvata Jasmina Repešo.

Tudi Budučnost je v novo sezono vstopila s precejšnjimi spremembami in s sedmimi novinci. Ameriški branilec Justin Cobbs je trenutno najkoristnejši igralec ekipe. V povprečju dosega 14 točk, 4,5 podaje in dva skoka. Dobro ga je dopolnjeval mlajši krilni center Danilo Nikolić, s povprečjem 14 točk in 4,5 skoka.

“Pred nami je eno najtežjih gostovanj v ligi Aba, Budućnost bo zelo motivirana. Želimo dokazati, da se s tekmeci lahko kosamo tudi v gosteh. Če se nam bo pokazala priložnost za presenečenje, jo bomo zgrabili z obema rokama,” za tekmo napoveduje trener tigrov Jurica Golemac.


Najbolj brano