Išče se McCartneyjev bas

V Nemčiji so 50 let po izginotju sprožili iskanje bas kitare, na katero je igral član nekdanjih Beatlesov Paul McCartney. McCartney je glasbilo znamke Höfner 500/1 kupil leta 1961 v trgovini v Hamburgu in nanjo igral dve leti, med drugim pri snemanju prvih dveh albumov skupine.

Paul McCartney Foto: MJ KIm
Paul McCartney Foto: MJ KIm

NÜRNBERG > Iskanje po svetu je sprožil proizvajalec kitare Karl Höfner s sedežem na Bavarskem na jugu Nemčije. “Bas so najverjetneje ukradli,” je povedal Nick Wass iz podjetja Höfner.

Kot je potrdil McCartneyjev menedžer v Londonu, je glasbenik seznanjen s pobudo, da najdejo njegov dolgo izgubljeni instrument.

Beatlesi so v Hamburgu nastopali v začetku šestdesetih let minulega stoletja. V tistem času je bila zasedba petčlanska, saj sta bila v njej ob Johnu Lennonu, Paulu McCartneyju in Georgeu Harrisonu še Pete Best in Stuart Sutcliffe. Sutcliffe, basist, je spomladi 1962 umrl zaradi možganske krvavitve, bobnarja Besta pa je skupina odpustila, na njegovo mesto pa je prišel Ringo Star, ki z ostalo trojico tvori “klasično” postavo Beatlesov.


Najbolj brano