Domači Ronaldo v akciji

V prvi četrtfinalni tekmi slovenskega nogometnega pokala si je Aluminij pred povratno tekmo v Kopru čez 14 dni zagotovil minimalno prednost. Prvoligaš iz Kidričevega je z golom Mihaela Klepača ugnal koprskega drugoligaša z 1:0.

Se bodo Koprčani po dokaj ugodnem izhodišču lahko veselili na 
povratni pokalni tekmi? Foto: Zdravko Primožič/FPA
Se bodo Koprčani po dokaj ugodnem izhodišču lahko veselili na povratni pokalni tekmi? Foto: Zdravko Primožič/FPA

KIDRIČEVO > Da bo koprski trener Miran Srebrnič premešal začetno postavo in odpočil nekatere nosilce igre, ni bilo presenečenje. Bolj je presenetila podobna poteza Slobodana Gruborja. Pokal očitno ni prioriteta.

Tekma, še posebej prvi polčas, ni ponudila presežka: s čvrsto igro med obema kazenskima prostoroma in z večjo posestjo žoge gostiteljev. Vse skupaj se je zaključevalo pretežno na robu kazenskega prostora gostov, kajti obrambna vrsta je bila najbolj čvrst del koprskega moštva. “Koper se je dobro postavil, ni nam pustil veliko prostora, zato nismo mogli razviti želene igre. Zadovoljen sem z rezultatom, v Kopru bo težka tekma,” je razplet komentiral domači trener Grubor.

Aluminij : Koper 1:0 (0:0)

Športni park Kidričevo, gledalcev 400 sodnik Borošak (Spodnji Duplek) 6. Strelec Klepač (72) Aluminij: Janžekovič 6, Kontek 6,5, Martinović 6,5, Vrbanec 6, Klepač 7 (od 83. Matjašič-), Pečnik 6,5, Jakšič 6,5, Amuzie 6, Čermak 7, Leko 6 (od 67. Krajnc 6), Flakus 6 (od 62. Živković 6,5). Trener: Slobodan Grubor. Koper: Bužan 5,5, Cerovec 6,5, Jelić-Balta 6,5, Jozinović 6, Mišić 6,5, Žužek 6, Galešić 6,5, Guberac 6, Pejić 6 (od 71. Vršič-), Bešir 6 (od 71. Baša-), Vekić 5,5 (od 77. Djermanović-). Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni: Čermak, Martinovič; Pejić, Guberac, Jozinović.

Koprčani so bili nevarni v končnici prvega polčasa, ko so se otresli pritiska in nekajkrat prišli pred domača vrata. Takrat je imel Žan Bešir izjemno priložnost, a ni izkoristil lepe podaje Ivana Borne Jelića Balte. Žogo je osamljen poslal mimo gola. Dolgčas je v 56. minuti prekinil koprski vratar Primož Bužan z izletom izven kazenskega prostora, ki se zanj in za soigralce k sreči ni končal z zadetkom. Poskus Mihaela Klepača, ki je v obraz zelo podoben Cristianu Ronaldu, je namreč blokirala koprska obramba.

Srebrnič je v 71 minuti s klopi aktiviral tudi Dareta Vršiča, a je že pred tem tudi Grubor v igro poslal enega svojih glavnih adutov, Anteja Živkovića. Le dobro minuto zatem je iz obrata poslal žogo v kazenski prostor, kjer jo je Klepač zabil pod prečnik. Koprčani so v zadnjih minutah spet imeli priložnost z roba kazenskega prostora. Poskusil je Vršič, žoga pa se je od živega zidu odbila do Edija Baše, vendar je bil vratar Janžekovič na mestu. “Zaslužili smo si več. Tekmec je imel večjo posest žoge, ne pa priložnosti. Bešir je imel idealno situacijo, dali so nam zadetek iz edine prave priložnosti. Ni bilo videti velike razlike med ekipama, zato je v Kopru možno vse,” je ocenil Srebrnič.

Na drugi včerajšnji tekmi je v Lendavi domača Nafta z 2:1 (0:0) ugnala Rudar.


Najbolj brano