Briška črpalka znova na udaru

Vlom v bencinski servis OMV v Vipolžah v noči na sredo je bil že peti vlom v bencinske črpalke na severnem Primorskem letos, drugi v Goriških brdih. Tudi tokrat so storilci odnesli večjo količino cigaret, vlomilcev pa še niso odkrili. Novogoriški policisti glede na vrste vlomov in ukradenih predmetov ne izključujemo možnosti, da kazniva dejanja izvršujejo isti storilci.

V noči na sredo je bila bencinska črpalka v Vipolžah znova tarča 
vlomilcev.
V noči na sredo je bila bencinska črpalka v Vipolžah znova tarča vlomilcev. 

VIPOLŽE > V sredo nekaj minut po 1. uri so v bencinski servis OMV v Vipolžah vlomili neznanci, od koder so v neznano odnesli več paketov cigaret različnih blagovnih znamk. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi ukradli za več kot 10.000 evrov cigaret in se nato z neznanim avtomobilom odpeljali v noč.

Novogoriški policisti okoliščine kaznivega dejanja velike tatvine intenzivno preiskujejo, o dogodku pa so obvestili tudi tuje varnostne organe ter preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo.

Da bi čim prej izsledili storilce že drugega letošnjega vloma v bencinski servis v Goriških brdih - konec januarja so neznanci namreč vlomili v Petrolov bencinski servis v Kozarnem - policisti naprošajo vse, ki bi glede vloma v bencinsko črpalko OMV v Vipolžah imeli kakršnekoli koristne informacije, da jim to sporočijo na njihovo interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Bencinska črpalka OMV v Vipolžah je bila v preteklosti že večkrat tarča nepridipravov. Leta 2009 so vanjo vlomili kar trikrat, leta 2016 in 2017 pa po dvakrat. Po januarskem vlomu v Petrolovo črpalko v Kozarnem, ko so neznanci prebili steno skladišča in skozi luknjo prišli v notranjost, od koder so odnesli cigarete, so neznanci med delovnim časom v drugi polovici maja vlomili v Petrolov bencinski servis v Rožni Dolini in več deset škatel cigaret naložili v ukraden kombi. V Šempetru pri Gorici je neznanec vlomil v Petrolovo črpalo v začetku junija, a iz nje ni odnesel ničesar. V Cerknem pa so sredi julija vlomili v Petrolovo črpalko in s cigaretami, vrednim več kot 10.000 evrov, izginili v neznano.

“Preiskave vlomov v navedene bencinske servise intenzivno potekajo. Glede na način izvršitve in odtujene predmete ne izključujemo možnosti, da omenjena kazniva dejanja izvršujejo isti storilci,” je pojasnil Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave.

Do sedaj letošnjih vlomilcev v bencinske servise na severnem Primorskem še niso odkrili. V vseh primerih pa so novogoriški policisti na novogoriško tožilstvo podali kazenske ovadbe zaradi velikih tatvin zoper neznane storilce.


Najbolj brano