Celjani so (pre)močni

Rokometaši Kopra bodo v 7. krogu prve DRL drevi ob 20. uri gostili serijskega slovenskega prvaka Celje. Po uvodnih tekmah sezone je jasno, da bi bil vsakršen rezultat, ki ne bi bil gladka zmaga Štajercev, veliko presenečenje.

Zgolj velika borbenost koprskih rumeno-modrih proti Celju ne bo 
dovolj. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Zgolj velika borbenost koprskih rumeno-modrih proti Celju ne bo dovolj. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Rumeno-modri bodo tekmo v državnem prvenstvu odigrali že drevi, saj njihov tokratni nasprotnik zastopa slovenske barve v rokometni ligi prvakov. Celjani, ki so poleg Ribnice še edina stoodstotna ekipa v prvi DRL, so na na tekmi, ki se bo začela ob 20. uri, absolutni favorit. Čeprav so jim rumeno-modri na domačem igrišču že znali pripraviti presenečenje, letošnja sezona tega ne napoveduje. V taboru enega izmed dveh primorskih prvoligašev so pred začetkom letošnje sezone igralski kader precej prevetrili. Dejstvo je, da bo za uigravanje novincev trener Uroš Rapotec potreboval še nekaj časa. “S fanti se veliko pogovarjamo. Na vsakem treningu poudarjam, da mora biti naše vodilo želja. Moramo se boriti, se truditi in potem bodo tudi rezultati prišli. Pred sezono smo dobili veliko novih obrazov. Potreben bo čas, da se uigramo. A jaz verjamem v svojo ekipo,” je z moštvom, ki je doslej vknjižilo dve zmagi, remi in tri poraze, zadovoljen Rapotec.

So pa Koprčani trenutno v napornem ritmu tekem. V zahtevnem razporedu so v minulih dveh krogih moči merili s favoriziranima Gorenjem Velenje in Ribnico. Rumeno-modri so bili na obeh srečanjih nemočni. Velenjčani so sicer sezono odprli slabo. Trenutno so na sedmem mestu, vpisali so dve zmagi in kar štiri poraze, vendar so bili tako kot Ribničani proti Koprčanom prepričljivi. Primorci so na obeh tekmah nasprotnika lovili od začetka do konca. “Prejšnji tekmi smo izgubili, a to nič ne pomeni. Iti moramo iz tekme v tekme. Že to, da igraš proti večkratnim slovenskim prvakom, ki po konstantno igrajo v ligi prvakov, je velik izziv, predvsem za novince. Vemo, da so Celjani močni, a boriti se moramo. Tako kot sem že večkrat dejal, je vedno merilo igrišče. Trenirali smo, pripravljeni smo na obračun s Celjem,” se moči tekmeca zaveda trener Rapotec, ki pa vseeno ne meče puške v koruzo.

7

točk razlike je med Celjem in Koprom pred 7. krogom prve DRL


Najbolj brano