Forma viva z novimi kipi

Na delovišču v parku Forma viva na polotoku Seča so v soboto popoldne slovesno odkrili tri skulpture, ki so jih na letošnjem mednarodnem simpoziju ustvarili kiparji Behnam Akharbin Moghanlou iz Irana, Laura Marcos iz Argentine in Arijel Štrukelj s Ceste pri Ajdovščini.

Nove skulpture segajo od naravnih oblik  do nadzorovane estetike. Foto: Andraž Gombač
Nove skulpture segajo od naravnih oblik do nadzorovane estetike. Foto: Andraž Gombač

SEČA > Prvi je moral že pred slovesnostjo odpotovati v Čile, njegovima kolegoma pa je še na poslovilni dan družbo delal vodja delovišča Miha Pečar,medtem ko je prireditev z nastopom ob kipih obogatil plesalec Siniša Bukinac.Predstavili so tudi katalog, ki so ga Obalne galerije Piran izdale z Galerijo Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki. Tamkajšnji simpozij, kjer klešejo les, in bratski portoroški simpozij sta že leta 1961 spodbudila kiparska kolega Janez Lenassi in Jakob Savinšek.

Nove skulpture, ki segajo od naravnih oblik do nadzorovane estetike, je na Seči predstavila Majda Božeglav Japelj iz Obalnih galerij. Skulpture bodo obogatile javne površine: obmorsko sprehajališče na Fornačah, piransko avtobusno postajo in zelenico pri nastajajočem zdravstvenem domu v Luciji.


Najbolj brano