Partizan je velik izziv

Uvod v letošnjo sezono lige Aba še ne more biti jasen pokazatelj pravih razmerij moči med klubi, a kljub temu je jasno, da današnji tekmec koprske Primorske sodi v najožji krog favoritov za končno zmago. Partizan je tudi eden najatraktivnejših tekmecev Primorske v tekmovanju.

Marka Jagodića Kuridžo (z žogo) danes čaka veliko dela z zvenečimi košarkarskimi imeni. Foto: KK Cibona/Željko Baksaj
Marka Jagodića Kuridžo (z žogo) danes čaka veliko dela z zvenečimi košarkarskimi imeni. Foto: KK Cibona/Željko Baksaj

KOPER > V koprskem klubu pravijo, da se vstopnice v primerjavi s preteklimi sezonami zelo dobro prodajajo, največji naval pa pričakujejo danes, na dan tekme s Partizanom, ki se bo začela ob 18. uri. Priporočajo dovolj zgoden prihod na tekmo, saj bodo tokrat varnostniki pri vstopu v dvorano opravljali poostren pregled. Napovedanih je tudi nekaj navijaških skupin Partizana iz Slovenije in drugih držav, kar napoveduje bučen večer na tribunah.

In najbrž tudi na igrišču, kjer je seveda favorit beograjski klub, ki si želi novega vzpona, predvsem pa spet postati prvi v mestu in s prestola spodnesti velikega rivala Crveno zvezdo. Primorska je za debi pred domačimi navijači dobila res imenitno košarkarsko ime. Ne le v regiji, ampak tudi v mednarodnem merilu, čeprav je Partizan zadnja leta zaradi finančnih težav igral manj vidno vlogo. V uvodu v sezono potrjuje cilje, saj v sedmih tekmah v treh različnih tekmovanjih še ni izgubil. Sveži zmagovalec superpokala lige Aba je v polfinalu izločil prav drevišnjega tekmeca (91:77), v Koper pa je prišel še dodatno samozavesten po zmagi v europcupu, kjer je ugnal turški Tofas s 93:80.

7

zmag v sedmih tekmah sezone beleži beograjski Partizan

Na spletni strani lige Aba napovedujejo dvoboj najbolj vročega in izkušenega igralca Koprčanov Marka Jagodića Kuridže proti nekdanjemu reprezentantu Novici Veličkoviću, srebrnemu z eurobasketa 2009 - oba se ponašata tudi z naslovom regionalnega prvaka. Oba krilna centra sta tudi v ospredju svojih ekip v začetku sezone. “Pričakujemo težko tekmo proti klubu, ki je le malo spreminjal ekipo v primerjavi s prejšnjo sezono. V superpokalu smo že spoznali, da lahko igrajo na visoki ravni in da nas čaka zahtevnih vseh 40 minut srečanja. Menim, da bo tekma zelo zanimiva za gledalce,” pravi trener črno-belih Andrea Trinchieri, ki dvorano Bonifika zelo dobro pozna. Leta 2013 je bil namreč selektor grške reprezentance, ki je prvi del eurobasketa igrala v koprski skupini.

Koper Primorska je v debitantskem nastopu visoko izgubila (64:90) na gostovanju pri Crveni zvezdi, medtem ko je Partizan na gostovanju v Laktaših tesno zmagal (75:73). Partizan je pred sezono korenito prevetril vrste in pripeljal sedem novincev.

“Partizan je v uvodu sezone pokazal največ. Tekmeci so favoriti, mi pa bomo naredili vse, da jih presenetimo. To nam lahko uspe le s pravo mero energije. Zato vse navijače vabim, da nas podprejo s tribun, saj nam tako dajo dodatno energijo,” pravi domači trener Jurica Golemac. Tudi pred njim je sezona polna izzivov, saj je že uvodni krog pokazal, da napovedi o izenačenosti lige niso bile strel v prazno.


Najbolj brano