Težave ali uspešno poslovanje Bia Separations?

Družba Bia Separations naj bi bila po poročanju portala Siol.net v hudih težavah zaradi izgube dolgoletnega spora z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, težkega 1,2 milijona evrov. V ajdovskem podjetju hude težave zanikajo.

  Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > “Trditve o stečaju ne držijo. Bia Separations posluje daleč nad načrtom iz prisilne poravnave. V drugi polovici letošnjega leta bodo rezultati vsaj za 50 odstotkov boljši kot v prvem polletju, v podjetju pa sledimo planom širitve,” je pojasnila Jana Krapež Trošt, vodja marketinga v družbi. Dodala je, da so naročila za letos v primerjavi z 2018 podvojena, zato bodo letos skupaj zaposlili vsaj deset novih sodelavcev.

Po poročanju portala Siol.net je Javna agencija SPIRIT Slovenija od podjetja zahtevala vračilo subvencij iz leta 2009 za izgradnjo objekta v Ajdovščini in odprtje 52 novih delovnih mest za najmanj tri leta. V podjetju vseh zavez iz objektivnih razlogov niso izpolnili, odstop agencije od pogodb pa se jim zdi nesorazmeren ukrep.

Okrožno sodišče v Ljubljani je dalo prav podjetju, višje sodišče je ugodilo pritožbi agencije, vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo za revizijo družbe, ki je vložila tudi ustavno pritožbo.

“Do tega rubeža nikoli ne bo prišlo. Spirit bi lahko rubil že v juniju, pa se zaveda, da je višje sodišče v Ljubljani s svojo politično sodbo med drugim kršilo insolvenčno zakonodajo, in da rubež ne bi uspel,” je iz tujine sporočil direktor družbe Aleš Štrancar. Zagotovil je, da bosta Gorenjska banka in Nova KBM v celoti poplačani v rokih, dogovorjenih v prisilni poravnavi.


Najbolj brano