Teden težkih tekem za Primorce

Košarkarji Primorske bodo tudi v 2. krogu slovenskega državnega prvenstva igrali pred domačim občinstvom. Potem ko so prejšnjo sredo odpihnili Zlatorog, jih danes čaka najresnejši tekmec prvega dela prve SKL - Krka.

Tekme rivalov Primorske in Krke so redno magnet tudi za 
gledalce. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tekme rivalov Primorske in Krke so redno magnet tudi za gledalce. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V tednu dni torej čaka koprske košarkarje zahteven razpored. Med enim in drugim beograjskim košarkarskim velikanom v regionalnem tekmovanju - Crveno zvezdo in Partizanom - tigre danes ob 18. uri čaka dvoboj s Krko. Novomeščani bodo edini pravi tekmec Kopra za prvo mesto po prvem delu državnega prvenstva (DP), hkrati pa se bosta obe ekipi pomerili tudi v jadranski ligi.

Obe ekipi sta sezono v regiji začeli s porazom. Če je koprski poraz s Crveno zvezdo pričakovan, pa bi na domačem parketu le pričakovali zmago Krke, a je bil v Novem mestu s 75:65 boljši beograjski FMP.

Liga Aba

Izidi 1. kroga - Krka : FMP 65:75, Mega Bemax : Cedevita Olimpija 63:87, Igokea : Partizan 73:75, Cibona : Mornar 88:92, Budućnost : Zadar 93:80, Crvena zvezda : Koper Primorska 90:64.

Pri Krki je bila - tako proti FMP kot prejšnji teden proti Podčetrtku - ključna trojka Glenn Miller Cosey, Marko Jošilo in Gani Oladimeji Lawal. Proti Podčetrtku so skupaj dosegli 48 točk, 17 skokov in 11 podaj, proti FMP pa 42 točk, 12 skokov in osem podaj. “Upam, da se bomo v kratkem času po tekmi v regionalni ligi uspeli regenerirati in da bomo lahko odigrali dobro tekmo. Primorsko poznamo, vemo kje so najbolj nevarni, a za nas je predvsem pomembno, da prikažemo na kakšen način znamo in želimo igrati,” pred tekmo pravi Krkin trener Simon Petrov.

V letošnjem državnem prvenstvu za Primorsko še nista zaigrala Marko Jagodić Kuridža in Lance Harris. Proti Zlatorogu res ni bilo potrebe za njuno igranje, dodaten draž dvoboju pa bo prispeval nekdanji nosilec igre Krke, zdaj član rumeno-modrih Žiga Dimec. “Krka je z nekoliko prenovljeno ekipo resen tekmec, pripeljali so zelo dobre igralce. Nanje se pripravljamo z veliko vnemo. Naredili bomo vse, da točki ostaneta v Kopru,” pravi trener Jurica Golemac.

Vstopnice za tekmo so po enotni ceni šest evrov na voljo na vseh spletnih prodajnih mestih sistema Moje karte in na blagajni dvorane Bonifika, ki bo svoja vrata v sredo odprla uro pred tekmo. Na istih mestih so v predprodaji tudi preostale vstopnice za sobotno tekmo lige ABA s Partizanom: do petka je cena osem evrov, v soboto bo deset evrov.


Najbolj brano