Kako rešiti ribniško uganko?

Rokometaši Kopra bodo v šestem krogu prve DRL drevi ob 19. uri gostovali v Ribnici. Primorci bodo skušali presenetiti ekipo, ki je sicer niso premagali že dobri dve leti. Ribničani so poleg Celjanov še edini, ki so doslej v prvenstvu zmagali na vseh petih tekmah.

Janez Guček (v skoku z žogo) napoveduje, da bodo o zmagovalcu 
v Ribnici odločale malenkosti. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Janez Guček (v skoku z žogo) napoveduje, da bodo o zmagovalcu v Ribnici odločale malenkosti. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Koprčani so letošnjo sezono začeli s polovičnim izkupičkom: po dvema zmagama in porazoma ter enim remijem. Morda bi bil lahko izplen tudi boljši, a drži tudi, da so se rumeno-modri v nekaj končnicah izvlekli. “Dosedanji izkupiček točk je realen. Glede na vse novosti v ekipi v primerjavi s prejšnjimi sezonami smo lahko zadovoljni. Morda bi res lahko osvojili kakšno točko več, a s tem se ne obremenjujemo,” pet osvojenih točk v uvodnih petih krogih komentira koprski hrust Janez Guček. Morda bi lahko Primorci v prejšnjem krogu izkoristili slabo formo Gorenja, a so se Velenjčani prebudili prav prejšnji teden. Slavili so s prepričljivimi 37:32, tudi sicer so vodili vso tekmo.

“Nismo razočarani. Pričakovali smo zahtevno gostovanje, saj je Velenje po slabem začetku nujno potrebovalo zmago za priključitev k vrhu lestvice, kamor tudi sodi. V Velenje sicer nismo odšli z belo zastavo, a nam je zmanjkalo nekaj zbranosti v obrambi ter manj prejetih lahkih golov,” se obračuna v Rdeči dvorani spominja Guček.

Podpis z mlajšim Makucem

Iz koprskega tabora so sporočili, da so štiriletno pogodbo podpisali s 17-letnim Andražem Makucem. Član koprskega Cimosa je bil že njegov oče Simon. Očetovim stopinjam sta kmalu sledila oba sinova, Domen je član Celja, Andraž za zdaj ostaja v Kopru. Svojo rokometno pot je Andraž začel pri hrpeljskemu klubu Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina.

Nova priložnost za koprske točke bo že drevi, čeprav bo nasprotnik Ribnica, ki je v zadnjih dveh letih nerešljiva uganka za Primorce. Na zadnjih desetih medsebojnih tekmah jih Primorci niso uspeli premagati. “Z Ribnico smo vselej igrali gol za gol, odločale so malenkosti. Mislim, da bo tudi tokrat tako. Naši prednosti sta čvrsta obramba in hiter prehod v protinapad. Tudi telesno smo zelo dobro pripravljeni,” je o prednostih Kopra nekaj povedal Guček, a dodal, da imajo tudi Ribničani močne adute: “Glavna moč tekmeca je v individualni kakovosti. Tudi na treningih smo veliko pozornosti namenjali zaustavljanju nasprotnika v igri ena na ena.”

Medtem ko so rumeno-modri na petem mestu, si Ribnica s Celjani deli sam vrh. Zbrali so deset točk. Morda bodo gostje iz Kopra skušali izkoristiti tudi zahteven ritem, v katerem se nahajajo gostitelji. Ribničani namreč v Evropi tudi letos zastopajo slovenske barve.


Najbolj brano