Na hitri cesti v betonsko ograjo

Na severnoprimorskih cestah je včeraj večkrat počilo. Pijani voznik se je na hitri cesti zaletel v betonsko ograjo, Avstrijec je v ožini pred trdnjavo Kluže zapeljal v zid in skale, najhuje pa jo je v nedeljo zvečer skupila voznica, ki se je pri Anhovem zaletela v obcestni zid.

Danes se je v Bukovici poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki se 
je skušal umakniti viličarju. Foto: GENG
Danes se je v Bukovici poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki se je skušal umakniti viličarju. Foto: GENG

SEVERNA PRIMORSKA > V nedeljo zvečer je hujša prometna nesreča v bližini Anhovega za nekaj časa ohromila promet na soški cesti. Kot so ugotovili policisti, je 15 minut pred 23. uro 38-letna voznica avtomobila iz okolice Kanala vozila iz Deskel proti Kanalu in med vožnjo pri mostičku zapeljala v levo. Zaletela se je v obcestni zid in nato z vozilom tam tudi obstala.

Novogoriški poklicni gasilci so iz ukleščenega vozila rešili voznico, novogoriški reševalci pa so jo oskrbeli in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Tam so ji opravili tudi strokovni pregled, ki so ga odredili policisti. Ugotovili so še, da je voznica vozila neregistriran peugeot 206, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu.

V nedeljo popoldne so policisti posredovali na hitri cesti H4 med Selom in Ajdovščino blizu Vrtovina. Nesrečo je povzročil 35-letni voznik avtomobila, ki ga je zaradi prehitre vožnje po prehitevalnem pasu zaneslo v desno, da je s sprednjim delom avtomobila trčil v betonsko ograjo.

Nato pa je vozilo odbilo v levo preko vozišča, kjer je s sprednjim delom avtomobila znova trčil v betonsko ograjo. Utrpel je lažje poškodbe, zato so ga reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligrama alkohola.

Avstrijec pa se bo nedeljske vožnje še nekaj časa spominjal z grenkim priokusom. Pri trdnjavi Kluže je 79-letni voznik iz Avstrije v ožini najprej z desnim delom avtomobila zapeljal v obcestni zid in ga podrsal, zatem pa je vozilo odbilo na levo stran v bližnje skale, kjer je podrsal še z levo stranjo vozila. Sopotnica je zaradi sprožitve zračne blazine utrpela lažjo poškodbo, povzročitelj pa je tožil za bolečinami v desni roki. Oskrbeli so ju tolminski reševalci.

Danes opoldne pa so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo v Bukovici. 53-letni voznik kolesa z motorjem tomos 6 je vozil skozi naselje, ko je iz dovozne poti ene od hiš na cesto pripeljal 28-letni voznik viličarja. Ko se je ustavil, je oplazil voznika kolesa z motorjem, ki se mu je skušal umakniti. Pri padcu si je poškodoval nogo, zato so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Zoper vse povzročitelje bodo policisti ustrezno ukrepali.


Najbolj brano