Serija sprememb v koprskem vaterpolu

V taboru državnih in slovenskih pokalnih prvakov VD Koper 1958 se je od junijske osvojitve zadnjega naslova zvrstilo precej sprememb. Ključna novost je slovo pokrovitelja Sixta, zato bo v novi sezoni proračun nižji in temu primerno so se, vsaj za eno leto, zmanjšale tudi tekmovalne ambicije kluba.

Tekmovalna usoda koprske članske vaterpolo ekipe je kljub 
začetku sezone še vedno negotova. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Tekmovalna usoda koprske članske vaterpolo ekipe je kljub začetku sezone še vedno negotova. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Po lanski uspešni vrnitvi v jadransko ligo so se morali Koprčani letos poleti sprijazniti, da novo sezono v tem tekmovanju izpustijo. Prvi pokrovitelj kluba, ki je v zadnji A2 Triglav regionalni ligi nastopal kot Koper Primorska, je namreč s klubom prekinil sodelovanje. Medtem so opravili skupščino kluba, po kateri je novi predsednik kluba, Koprčan Aljoša Kocjančič. V zadnjem letu so se sicer v klubu naučili, da ne verjamejo več vsaki obljubi, ampak se raje oprejo na lastne moči in k delu pritegnejo še več nekdanjih igralcev, kot je na primer tudi Kocjančič.

Tudi kompleksna kadrovska križanka se pravkar počasi razpleta. “Najprej bomo do konca leta sanirali tisto, kar nam je finančno zmanjkalo v prejšnji sezoni. Ker pokrovitelja Sitxa ni več z nami, bomo v jadranski ligi imeli enoletni premor, medtem pa bomo poskušali najti novega pokrovitelja.

Dušan Lončarević

član vodstva VK Koper

“Pomladili bomo člansko ekipo, nekaj tujcev je iz kluba odšlo, tudi trener Nebojša Obradović.”

Sicer se s kandidatom že pogovarjamo, a bo do končnega dogovora potrebno vsaj še nekaj mesecev,” pravi član uprave VD Koper 1958 Dušan Lončarević, in nadaljuje: “Zato bomo pomladili člansko ekipo, nekaj tujcev je iz kluba odšlo, tudi trener Nebojša Obradović. K članskemu moštvu bomo priključili pet fantov iz naše mladinske šole, računamo tudi na dva ali tri študente iz tujine, ki študirajo v Kopru, in morebiti se nam bo kasneje spet pridružil še kakšen Tržačan, ki v svoji ekipi ne bo dobil priložnosti. Jedro koprske ekipe pa bo povsem domače: Rok Crnica, Boško Krivičić, Peter Brozovič, Teo Galič, Mattia Sponza ... Mogoče se bodo kasneje ob začetku prvenstva priključili še Alan Kuk, Matija Mutič in celo Borut Anzeljc, ki se je poročil in živi v Izoli. Prvega trenerja članske ekipe še nismo izbrali, gotovo pa bo to nekdo iz naših klubskih vrst. Sicer smo najprej zagotovili trenerje, pomočnike in kondicijske trenerje za mladinski pogon, ki je že začel z vadbo, oblikovali pa bomo tudi skupni klubski trenerski strokovni štab.” Lončarević bo obenem trener selekcije U-17 in najbrž tudi koordinator dela klubske stroke.

Pred dnevi je bil tudi delovni sestanek klubov Zveze vaterpolo društev Slovenije, kjer so začrtali tekmovalni koledar in odprli prijave za nastop v pokalu Slovenije. To tekmovanje bo potekalo novembra in decembra, po prvih neuradnih informacijah pa naj bi se ga udeležilo vsaj osem klubov. Slovensko državno prvenstvo se bo začelo šele na začetku prihodnjega leta. Sicer še ni znano, kdo vse bo sodeloval od že začetka (interes obstaja tudi v Novi Gorici), v drugem delu nove sezone pa naj bi enako kot letos predvidoma nastopalo pet slovenskih klubov (Koper, Triglav, Maribor Branik, Kamnik in Olimpija) ter Borac iz Banjaluke.


Najbolj brano