Najbolj vroča sta Šporar in Oblak

Pred nogometno člansko reprezentanco so še štiri tekme v kvalifikacijah za prihodnje evropsko prvenstvo. Z morebitnima zmagama v Severni Makedoniji in doma proti Avstriji bi bila želena uvrstitev praktično že zagotovljena.

Slovenski navijači si želijo, da bi Andraž Šporar (desno)  imenitno 
strelsko formo zadržal tudi ta teden. Foto: STA
Slovenski navijači si želijo, da bi Andraž Šporar (desno) imenitno strelsko formo zadržal tudi ta teden. Foto: STA

KOPER > Reprezentanti s seznama selektorja Matjaža Keka so po končanih klubskih obveznostih včeraj že počasi prihajali v slovensko prestolnico, kjer bivajo od začetka prenove hotela na Brdu pri Kranju. Uradni zbor reprezentance bo danes opoldne. Že nekaj dni se doma mudi napadalec Roman Bezjak, ki je imel pomemben delež pri septembrskih zmagah. Zaradi težav s poškodbo vadi po individualnem programu pod vodstvom Luke Brkljaće. Naknadno vpoklicani vezist Domen Črnigoj, ki se je poškodoval na tekmi z Izraelom in je nato dočakal vrnitev v kader Lugana, ima še naprej smolo, saj je pred dnevi znova staknil poškodbo in za tokratno akcijo ne bo nared. Na zbor zaradi istih razlogov ne bo niti napadalca Maribora Luke Zahovića. Kapetan Bojan Jokić je tudi zadnjo reprezentančno akcijo zapustil poškodovan in ne igra za Ufo, na njegovem bočnem položaju pa je lahko zamenjava vse boljši Jure Balkovec. Piranski branilec Aljaž Struna je upravičil vzdevek pitbul, saj bi po poškodbi na tekmi z Izraelom pričakovali hujše posledice za njegovo koleno, a se je izkazalo, da so vezi ostale cele in je bil spet hitro v postavi Houston Dynama. Nekaj težav je imel tudi član Spala Jasmin Kurtić, vendar je bil po tednu dni počitka znova v prvi postavi tekme s Parmo.

Težav je manj kot bi lahko po tekmovalno zgoščenem septembru pričakovali, tudi večina reprezentantov je v tekmovalnem pogonu, kar lahko selektorja le veseli. Še bolj pa ga najbrž forma napadalca Andraža Šporarja, saj je bil napad ena največjih skrbi že od slovesa Milivoja Novakovića od aktivnega igranja nogometa. Šporar igra pri Slovanu iz Bratislave kot prerojen. V tej sezoni je igral 15 tekem za slovaške prvake in dve za reprezentanco, zbral je 13 golov in pet podaj za gol. Prav tako je začel zabijati Benjamin Verbič, zabija tudi Tim Matavž, v odlični formi je tudi prvi vratar Jan Oblak.

5

zadetkov je slovenska vrsta septembra zabila Poljski in Izraelu

Slovenska izbrana vrsta je v zmagovalnem ritmu od 10. junija, ko se ji je odprlo v napadu proti resda skromni Latviji (5:0), a pravi preizkušnji sta sledili septembra. Prva je prekinila niz zmag Poljske, ki je v Stožicah izgubila z 0:2, potem pa je na vratolomni tekmi sledil preobrat proti z Izraelu. Zmaga s 3:2 je delnice Slovenije v boju za Euro 2020 močno dvignilo, saj prihodnji tekmi pričakuje na drugem mestu.

Pred potjo v Severno Makedonijo (leteli bodo s poljsko letalsko družbo) bo reprezentanca doma opravila zgolj dva resna treninga. Na pot gre v sredo dopoldne, tekma v Skopju pa bo v četrtek ob 20.45. Takoj po tekmi se bodo reprezentanti vrnili v domovino, kjer jih v nedeljo ob 20.45 čaka še obračun z Avstrijo.


Najbolj brano