Pri nekdanjem trenerju

Tabor je zagotovo med klubi, ki komaj čakajo na dvotedenski reprezentančni premor, ko bo več časa za priprave in se bodo začeli vračati poškodovani igralci. Še pred tem pa jih čaka tekma, kjer posebne motivacije ne potrebujejo.

Najboljši strelec Tabora Predrag Sikimić (levo) in z 200 nastopi v 
prvi SNL slavljenec Erik Salkić. Foto: Matej Glavina
Najboljši strelec Tabora Predrag Sikimić (levo) in z 200 nastopi v prvi SNL slavljenec Erik Salkić. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Danes ob 18. uri se bodo sežanske češnjice v gosteh pomerile z Domžalami, ki so ga na prvi medsebojni tekmi doma že premagale z 2:1. A tekma nima le točkovnega pomena. Gre namreč za dvoboj proti nekdanjemu trenerju Andreju Razdrhu, ki je sežansko ekipo v kočljivem trenutku čez noč zapustil v začetku septembra, takoj po odstopu dotedanjega trenerja Domžal Simona Rožmana.

Domžale so pod Razdrhovim vodstvom nato le dvakrat slavile proti ekipama (Triglav, Rudar), s katerima si delijo spodnji del lestvice. Domžalski navijači so nezadovoljni s podobo ekipe, ki ima velike težave v obrambi in v zaključevanju napadov in bo, če bosta Aluminij in Celje ohranila ritem, zelo težko prišla na želena mesta, ki peljejo v nogometno Evropo. Domžale so poleti spet prodajale in imajo denar, nimajo pa rezultatov. Ni naključje, da je trener Razdrh takoj po prepričljivem porazu z Muro napovedal, da morajo dobiti sobotno domačo tekmo. V napadu sta se Rauno Sappinen in Slobodan Vuk ustavila pri dveh zadetkih, velja pa opozoriti na 18-letnega Tamarja Svetlino, ki je nadomestil Adama Gnezdo Čerina. V Murski Soboti se je poškodoval izkušeni branilec Branko Ilić, ki je z izpahnjenim ramenom že končal jesensko sezono. Med tednom se je rumenim pridružil bočni branilec Matic Fink, ki ga je Razdrh pred leti vodil tudi pri Olimpiji.

3

točke ločijo na lestvici Tabor in Domžale

Obramba je torej šibek člen Domžal (več zadetkov sta prejela le še Rudar in Triglav) in to bodo Sežanci nedvomno skušali izkoristiti. V nedeljo se je nogometašem primorskega prvoligaša in njihovim privržencem odvalil kamen od srca, saj so z zmago nad Bravom prekinili niz petih zaporednih porazov in po mesecu dni točkovnega posta spet laže zadihali. Strelski post je končal tudi edini pravi napadalec Tabora Predrag Sikimić. Ob uspehu je mimo šel 200. nastop v prvi ligi Erika Salkića, enega od treh sežanskih igralcev v ekipi.

Trenerju Almirju Sulejmanoviću je bilo ta teden brez rezultatskega pritiska laže delati. Za nastop kandidirata tudi Mario Zebić in Marko Ristić, ki sta odslužila četrti rumeni karton. Zelo verjetno pa Sulejmanović ne bo veliko posegal v ekipo, ki je premagala Bravo, verjetno bo kaj spremenil v obrambni in zvezni vrsti. Motiva Sežancem zagotovo ne bo manjkalo.


Najbolj brano